Кметът забранил протест – жалват се в Административния съд

Жалба в Административния съд в Силистра срещу кмета д-р Юлиян Найденов ще подаде утре неформалната група „Протест Силистра“ за това, че градоначалникът спира изказването на мнения на част от съгражданите си. Това заяви организаторът на забранения днес протест Деница Маринова.

В седмото поред волеизявление през последните два месеца на младите силистренци, което бе осуетено, „Протест Силистра“ си бе поставило като цел да поиска от общинската администрация повече прозрачност при изразходването на общите средства. „Да знаем къде отиват парите ни и какво върши Общината“, заявиха събралите се минути преди обявения час на забранения протест.

Според организаторите в мотивите за забраната на кмета било посочено, че в предизвестието им не били описани целите на действията на групата, нещо, което и в предишните разрешителни за протести не било уточнено. Затова младите хора били в недоумение какъв е проблемът. „Явно е нещо лично срещу нашата неформална група“, коментира Деница Маринова. Според нея повече от 100 силистренци чрез анкета са изявили желание групата „Протест Силистра“ да защитава интересите им в обществените дела на града.

Ще продължаваме, докато успеем, категорични са младите жители на Силистра, нямаме намерение да се отказваме.“