Кметът Иво Андонов ще довърши мандата си, ОИК остави без уважение писмата на Димчо Кьосев

Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Силистра остави без уважение двете сигнални писма на бившия зам.-кмет и регионален лидер на „Атака“ Димчо Кьосев и отмени обявената преди седмица процедура по прекратяване пълномощията на кмета

Иво Андонов
Иво Андонов

Общинската избирателна комисия /ОИК/ в Силистра остави без уважение двете сигнални писма на бившия зам.-кмет и регионален лидер на „Атака“ Димчо Кьосев и отмени обявената преди седмица процедура по прекратяване пълномощията на кмета Иво Андонов. Това е горещата новина от последните часове на днешния ден, която бе чакана от жителите на крайдунавския град с нетърпение… Заседанието на ОИК бе днес в една от залите на общинската администрация и продължи два часа. Според председателката на ОИК Стефка Георгиева, решението за оставяне без уважение писмата на Кьосев било взето с болшинство.
Както вече е известно, през миналата седмица ОИК обяви процедура по прекратяването на кметските правомощия, след като бившия зам.-кмет Димчо Кьосев написа две писма, в които твърдеше, че Андонов бил управител на асоциацията за трансгранично сътрудничество „Дунавска Добруджа“ и имал дялов капитал във фирмата КИПКОМ-ООД, което било нарушение на чл. 41 от ЗМСМА. На спешна пресконференция след това Андонов показа необходимите съдебни документи, че написаното от Кьосев в писмата не отговаря на истината и заяви, че ще заведе дело срещу него.
„Сигналните писма бяха оставени без уважение, тъй като установихме, че няма доказателства за нарушение на закона от страна на Иво Андонов и въпросният чл. 41 от ЗМСМА не е нарушен“, поясни и говорителката на комисията Красимира Петрова. Самият Андонов е защитил своето писмено възражение, каквото изисква закона в такива случаи, пред членовете на комисията със силни аргументи и обилни доказателства, като основни са били редица съдебни документи.
„На практика този случай е приключен, предсрочни избори в Силистра, както искаха някои хора, няма да има и Иво Андонов ще си завърши мандата“, поясниха юристи и членове на ОИК.