Колективът на Областната дирекция „Земеделие“ дари кръв

По собствена инициатива колективът на Областната дирекция „Земеделие“ в Силистра дари кръв в центъра по Трансфузионна хематология към МБАЛ-Силистра.

Директорът на болницата д-р Васил Славов обясни, че в болничните заведения нуждата от кръв е целогодишна, а наличностите – под минимума. “Моментът е много особен. Попаднахме в ситуация, в която кръводарителите са малко, а няма къде и как да организираме акции по кръводаряване. Инициативата Ви е навременна, има голяма нужда от кръводарители. Вашето предложение дойде изненадващо, но ни зарадва много“, добави д-р Славов.

“Предвид усложнената епидемиологична обстановка, от Областната дирекция по земеделие решихме да допринесем за тази инициатива, да подкрепим населението и болницата. Благодарна съм на колегите, че откликнаха и показаха единност с благородната си постъпка“, заяви директорът на дирекцията Гинка Катева.

“В настоящия момент тази подкрепа е особено важна. Плановия пример е спрян, а кръвта в един момент ще се изчерпи. Рядко се случва някой да изяви желание да ни помогне по този начин”, коментира д-р Антоанета Панайотова, началник на отделението по Трансфузионна хематология.