Комбайн и посеви изгоряха в нивите

Дуловски огнеборци реагирали на сигнал за пожар в комбайн тази сутрин в 4,56 ч., съобщи пресцентърът на полицията. Произшествието станало в землището на село Секулово, където край нива с посеви била паркирана земеделска техника. Пожарът унищожил един зърнокомбайн, но след намесата на огнеборците са спасени 11 други в съседство. Причината, довела до запалването, се изяснява. Дежурна оперативна група на РУ-Дулово работи по случая.

И три къщи в село Бабук са спасени от опожаряване в сряда. В близост до тях горели сухи треви, но екип на силистренската пожарна, който се отзовал на сигнал, получен в 16,04 ч., се справил с произшествието, преди да причини материални щети.

Освен тези пожари на още 13 сигнала са реагирали екипи на противопожарните звена в Силистренска област през периода 4-6 юли. В девет от случаите са горели сухи треви, вследствие на небрежна работа с огън. След намесата на противопожарните екипи щети не са допуснати, спасени са къщи в село Голеш и село Зафирово, къщи и посеви край село Бабук и широколистна гора край село Босна, където в гасенето е участвало и доброволното формирование на община Ситово.

Все пак 3 декара слънчоглед изгорели, но са спасени други 47 декара и стопанска постройка след пожар в землището на село Секулово. И тутраканските огнеборци загасили пожар в нива и спасили 8 дка пшеница. Произшествието станало на 4 юли в землището на село Цар Самуил. Преди огнеборците да се справят с произшествието, изгорели 3 дка посеви.