Копаят кладенец на стария стадион

Ръководството на силистренския „Доростол“ стартира спешно проект за

Ръководството на силистренския „Доростол“ стартира спешно проект за построяването на кладенец на едноименния стадион в крайдунавския град, съобщиха от управата на футболния клуб… Оттам допълниха, че в момента на техническото съоръжение, известно на силистренци като „Стария стадион“, тренират 100 деца от детско-юношеската школа на „Доростол“.
Според хора от ръководството на „Доростол“, нестандарното решение е било взето заради проблеми с канализацията и необходимото редовно поливане на самия терен. Освен това сметките за вода не били плащани от години и по тази причина от местното „ВиК“ врътнали кранчето на стадиона.
„Идеята е чрез този кладенец да се достигне до подпочвените води и те да се ползват за поливането на терена“, обясниха те. Средствата са предоставени по проект на ДАМС и са в размер на над 30 000 лева. „Тревната настилка не е поливана от години, децата тренират върху твърда почва, новото ръководство на клуба се е заело сериозно да промени и възроди като цяло организацията в „Доростол“, допълни изпълнителният директор на клуба Георги Енчев.
Стадион „Доростол“ е единият от двата в Силистра, на който тренира местната ДЮШ на „Доростол“. Представителният мъжки отбор обаче тренира и играе официалните си мачове на другия стадион – „Луи Айер“, който също е в окаяно състояние, но поне има вода и ток, коментират местни запалянковци.