Кроше в главата донесе 5 години затвор на арестант-побойник

Ефективна присъда „лишаване от свобода“ за срок от пет години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване получи мъж от Варна по внесен от Районна прокуратура – Силистра обвинителен акт. Той ще трябва да заплати сумата от 10 000 лева по уважения от съда граждански иск за причинени неимуществени вреди.

52-годишният О.М. бил привлечен към наказателна отговорност за нанасянето на средна телесна повреда на друг задържан при условията на опасен рецидив.

По време на извършване на престъплението подсъдимият бил задържан за друго деяние. В ареста той влязъл в конфликт с друг задържан и решил да се саморазправи с него на следващия ден. На 8 май 2021 година, в обособен двор за извеждане на задържани лица към Районна служба „Изпълнение на наказанията“ в Силистра, той нанесъл удар с юмрук в областта на долната челюст на своя опонент, като така му причинил средна телесна повреда. О.М. е криминално проявен и осъждан многократно. Това не била първа подобна проява и извършеното от него е в условията на опасен рецидив. Одобреното от Силистренския районен съд споразумение е със силата на присъда и е окончателно.