Д-р Юлиян Найденов обеща през 6 месеца да посещава село Смилец

„Докторе, обещайте ни, че ако станете кмет ще идвате поне през 6 месеца в нашето село!” – това поискаха като обещание от кандидата за кмет на община Силистра д-р Юлиян Найденов жителите на село Смилец. „Обещавам!” – категоричен бе кандидатът на ГЕРБ. Заедно с него на срещата присъстваха водачът на листата за общински съветници д-р Мария Стойчева, Констан

„Докторе, обещайте ни, че ако станете кмет ще идвате поне през 6 месеца в нашето село!” – това поискаха като обещание от кандидата за кмет на община Силистра д-р Юлиян Найденов жителите на село Смилец. „Обещавам!” – категоричен бе кандидатът на ГЕРБ. Заедно с него на срещата присъстваха водачът на листата за общински съветници д-р Мария Стойчева, Константин Стоилов, д-р Константин Попов, Мариана Николова, Добри Добрева, Атанас Атанасов, Мая Хараланова и Николай Николов. На срещата бе представен официално и кандидатът за кмет на селото издигнат от ГЕРБ Съби Събев.
Доктор Найденов запозна присъстващите с основните моменти от своята програма, като подчерта, че според него всички те са еднакво важни и не може да се приоритезират. Разяснена бе водещата роля на общинските съветници, които със своя глас подкрепят или не, съответното предложение на кмета.


За пореден път и в това село, негодуванието на хората бе насочено срещу високата потребителска такса, която трябва да се заплаща при посещението при лекар. Те изразиха и недоумение относно размера на  дефицита в община Силистра. „Чувало се, че бил 9 млн., 12 млн. 17 млн.?! Колко е всъщност?!”  Представителите на ГЕРБ уточниха, че на тях домомента никой официална цифра не е посочил. Тези задължения е възможно да нараснат в един момент, поради така наречения „скрит” дефицит. Това са суми за извършени услуги от страна на фирми, към община Силистра, които все още не са фактурирани и заплатени. Кандидът на ГЕРБ за кмет на община Силистра, подчерта че ако бъде избран за кмет ще започне с пълна ревизия на законосъобразното и целесъобразно изразходване на средства в общината. Той декларира, че заедно с кандидата за кмет на село Смилец Съби Събев, ще работят за интересите на селото и общината.