„Лайънс клуб” събра над 3500 лева за талантливите деца на Силистра

Lions bal

В Силистра с участието на близо 100 гости от 10 града на страната се проведе поредният благотворитeлен бал на местния „Лайънс клуб”. В инициативата се включиха представители на „лъвски” клубове от София, Варна, Габрово, Търговище, Добрич, Несебър, Велико Търново. Лично участва и управителят на движението за България Пламен Чингаров от клуба в Смолян.

Тазгодишният президент на клуба в Силистра Любомир Ковачев обяви и адресата на благотворителността – талантливите деца в града. Събраната сума стигна над 3500 лева. Те ще бъдат разпределени по категории сред най-талантливите деца в нашия град.

За търга кметът д-р Юлиян Найденов предостави картини, които е получил от градоначалници на побратимени градове. Предметите прибавиха над 500 лв. към общата сума и бяха купени от Любомир Ковачев и Насуф Насуф.

В програмата участваха Ансамбъл „Добруджа“, Клуб „Елеганс“ и Вокално студио „Мегатон“, народната певица Ивелина Димова, която е част от Ансамбъл „Филип Кутев“ и е наша съгражданка, както и три оперни прими, изпълнили едни от най-популярните класически програми.

Областният управител Стоян Бонев отправи поздравление до организаторите и участва със своя лична благотворителна лепта. Представители на общинската администрация също се включиха в събитието. Свое дарение направи и „Ротари клуб” в Силистра, чийто юбилеен 20-ти бал е на 4 декември, също с благотворителна цел.

Пред участниците в бала бе споделено, че д-р Венцислав Стоев – член на клуба в Силистра, е получил специална награда в средите на лайънс-движението в знак на уважение към благотворителната му дейност, част от която е и в полза на възпитаници на ПМГ „Св. Климент Охридски“.

5 thoughts on “„Лайънс клуб” събра над 3500 лева за талантливите деца на Силистра

 1. Такава позьорщина са тези клубове …
  За прически, рокли и сметки и развлекателна програма в ресторанта за въпросната вечер са дали поне 5 000 – 10 000 лв.
  За благотворителност 3500 и то със зор.
  Що един път не се откажат от този банкет и парите които така или иначе дават за банкета да ги дадат за благотворителност по пример на много ученици, които ходят с дънки и тениска на бала и със спестените пари подпомагат други абитуриенти, които нямат възможност дори за нови дънки и тениска.
  Като искат да се събират да се показват, черпят и и надлъгват един друг ама да не го обявяват за благотворително събитие че е смешно.

  Палец нагоре 22 Палец надолу 0

 2. Насуф го чакат в затвора той играе на благотворител смях

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Сега очакваме да видим ротарианците колко ще съберат, само за програма до момента са дали около 1000 лв и все още не са платили на всички. Софрата, прическите и парцалите са си отделен харч.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.