Летисия Каста започна снимки във филм на Камен Калев

Българският режисьор на 2009 г. Камен Калев започна снимките на втория си игрален филм с работно заглавие „Островът“. Преди месец неговият дебют „Източни пиеси“ бе обявен от Българската филмова академия за филмът на 2009 г., взе и отличията за най-добра режис

Българският режисьор на 2009 г. Камен Калев започна снимките на втория си игрален филм с работно заглавие „Островът“. Преди месец неговият дебют „Източни пиеси“ бе обявен от Българската филмова академия за филмът на 2009 г., взе и отличията за най-добра режисура на игрален филм и за най-добър дебют, а вече пожъна многобройни успехи и по света.
Първите снимки бяха на столичния площад „Журналист“, а ще продължат на остров Св. Анастасия (някогашния Болшевик), близо до Бургас. Най-известният филм, сниман там, е „На малкия остров“ – знаменитият дебют на Рангел Вълчанов по сценарий на Валери Петров от 1957 г.
Летисия Каста, знаменитият френски топмодел изпълнява централна роля заедно с популярния в Европа и САЩ датски актьор Туре Линдхарт. Партнират им български е звезди Бойка Велкова, Руси Чанев и Михаил Мутафов. Оператор, както и в „Източни пиеси“, е Юлиян Атанасов. „Преди години бях за няколко дни на Болшевик, а след това веднага започнах да пиша сценария, още като студент в Париж. Този сценарий беше готов преди „Източни пиеси“, казва режисьорът. Той описва сюжета като „пътуване към себе си, търсене на идентичността и метаморфозите в този процес“. Във фокуса е голямата любов.
Летисия Каста (род. 1978) е световноизвестен топмодел и актриса. Била е рекламно лице на „Лореал“, „Сваровски“, „Виктория Сикрет“. През 2000 г. Сдружението на кметовете във Франция, наброяващо близо 37 000 членове, я определи четири години да бъде модел за Мариана – жената символ на Великата френска революция и на Френската република. През годините Мариана е приемала чертите на актриси като Бриджит Бардо и Катрин Деньов на манекенки като Инес де ла Фресанж и на телевизонната водеща Евелин Тома . Досега Летисия Каста е участвала в 15 филма, в последния –  като Бриджит Бардо в биографичен разказ за друга звезда – певеца Серж Гензбург . Има три деца – дъщеря от връзката със Стефан Седнауи, а син и дъщеря – от сегашния й любим – актьора Стефано Акорси. Туре Линдхарт е 35-годишен и има над 50 роли. Датски медии го определят като „актьора с 1000 лица“, защото успешно се превъплъщава както в ролята на Хамлет на театралната сцена, така и в образа на аутист, престъпник, мъжка проститутка, обаятелен шеф.
„Островът“ се прави с финансовата подкрепа на БНТ, Националния филмов център, Ангел Христанов от „Арт Етърнъл“ и няколко чуждестранни партньори.
VESTI.bg