Майсторката на народни занаяти Виктория Денева подготвя уникална Мартенска изложба

Самостоятелна изложба с авторски изделия подготвя през февруари народната майсторка

Голяма авторска изложба с автентични изделия на символа на пролетта – мартеницата, подготвя един от признатите в цялата страна майстор на народните занаяти – Виктория Денева. Експозицията ще бъде представена в Регионалната библиотека в началото на февруари, сподели авторката, която в момента я подготвя.

Уникалните мартеници на Виктория Денева привличат много силистренци и гости на града

Семейство Виктория и Денислав Деневи ще са традиционни участници и в предстоящия Мартенски базар на пижопендовски артикули. Техният щанд винаги привлича силистренци и гостите на града с уникалните си мартеници, изработени от сръчните ръце на майсторите. След като преди години те показаха на сергията си цяло червено-бяло „село“ от пижовци и пендовки. „За тази година сме приготвили нов асортимент от мартеници, с които съгражданите ни ще могат да закичат дрехите и домовете си“, обеща Виктория. Семейството на талантливите народни майстори се прочу в цялата страна през 2014 г., когато се врекоха във вярност като Манол и Елица от филма „Време разделно“.

Междувременно община Силистра започна да приема заявления за участие в Мартенски базар, който ще се проведе от 22 февруари до 3 март. Заявленията се приемат от 20 до 23 януари в Информационния център на общината. Жребият за разполагането на търговските маси е насрочен за 30 януари. Всеки участник в базара ще може да разположи сергията си с добър естетичен вид на площ до 3 квадратни метра.

За втора поредна година базарът ще е на централния градски площад „Свобода“. Нека с красиви кътчета за продажба на мартенички да допринесем за добрата визия и празничната атмосфера на площад „Свобода“, призовава общинската администрация. Миналата година 36 бяха щандовете с български и китайски мартеници.