Мая Манолова в Силистра: Александър Сабанов е единственият, който може да се противопостави на ГЕРБ и на феодалното управление на града

Мая Манолова бе на посещение в крайдунавския град, където даде импровизирано интервю за КВОРУМ на площад „Свобода“, където днес се събираха подписи за референдума за Трети март.

КВОРУМ: Госпожо Манолова, какво ви води в Силистра?

Манолова: В Силистра съм във връзка със събирането на подписки за референдум за 3 март. Вярвам, че е важно да си запазим историята и да се противопоставим на опитите на „сглобката“ на ГЕРБ и ПП, които искат да я демонтират. Предстоящите избори за местна власт са изключително важни. Това ще бъде истинският вот на недоверие към управляващите.

КВОРУМ: Вашата коалиция има листа в Силистра, но нямате кандидат за кмет на Община. Подкрепяте ли някой от кандидатите, които участват в надпреварата?

Манолова: Като Мая Манолова и „Изправи се България“ подкрепяме Александър Сабанов за кмет на Силистра. Смятаме, че той е гражданският кандидат и единственият, който може да се противопостави на ГЕРБ и на феодалното управление на града.

КВОРУМ: Как върви събирането на подписите за референдума за 3-ти март?

Манолова: Референдумът в Силистра за много кратко време събра стотици подписи. Уверени сме, че националният референдум ще успее и така ще се противопоставим на мераците на група десни политици, които са готови да продадат българската история. Това са хора, които не служат на народа и своите избиратели, а на чужди посолства. Дали служиш на източни или западни посолства е еднакво неприемливо за българския народ и преди всичко за българския национален интерес.