Милионен китайски град проучи възможностите за инвестиции в Силистра

Лу Иетинг – зам.генерален секретар на Народния конгрес на гр. Нинбо, провинция Джъндзян /Източен Китай/ бе на официално посещения в Силистра. Целта на визитата бе проучване на възможностите за инвестиции в региона в областта на екологията, транспорт и инфраструктурата. Община Силистра посреща за пръв път потенциални инвеститори от гр. Нинджбо. Но вече има редица реализирани срещи с китайски представители за дейности и намерения в сфери от взаимен интерес.

Нинбо се намира на крайбрежието на Източнокитайско море и е важно пристанище на страната. Населението му в градската част е почти 3 100 000 жители, а в по-големия район около града живеят над 7 600 000 жители.

Д-р Юлиян Найденов представи пред гостите привлекателността на града, културно-историческото наследство и представянето на Силистра в Международната среща на кметове, която се проведе в китайския град Джангджоу през май. Бяха разменени протоколни подаръци и заявки за още срещи, съобщи пресцентърът на общинската администрация.

2 thoughts on “Милионен китайски град проучи възможностите за инвестиции в Силистра

  1. Развълнува се много като прочетох тези редове. Нека това не е последно стъпало по стълбичката за развитие на нашия град.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 2

  2. Кое е вълнуващото в случая? Някой знае ли какъв е реалният резултат от всички тези срещи и посещения? За толкова години откакто се правят срещи с китайски делегации има ли и една стотинка, която да са инвестирали в Силистра и областта?

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

Comments are closed.