Д-р Юлиян Найденов: „ Не даваме празни обещания!”

Посещение в три села на Силистренска община – Главан, Поп Кралево и Българка направиха кандидатът за кмет на общината издигнат от ГЕРБ д-р Юлиян Найденов и кандидатите за общински съветници д-р Мария Стойчева, Константин Стоилов, Добри Добрев, Иван Иванов и Жана Баева.
Основният проблем според живущите в трите села е загубената връзка между тях и кметския наместник. Препоръката им към д-р Найденов, като стане кмет бе, преди да назначи съ

Посещение в три села на Силистренска община  – Главан, Поп Кралево и Българка направиха кандидатът за кмет на общината издигнат от ГЕРБ д-р Юлиян Найденов и кандидатите за общински съветници д-р Мария Стойчева, Константин Стоилов, Добри Добрев, Иван Иванов и Жана Баева.
Основният проблем според живущите в трите села е загубената връзка между тях и кметския наместник. Препоръката им към д-р Найденов, като стане кмет бе, преди да назначи съответния кметски наместник, да проведе едно общоселско допитване за мнение на хората и едва тогава да посочи своя избранник. От Главан и Поп Кралево няма превоз до град Силистра. Тези две села не са посещавани и от личен лекар.” Възрастни хора сме, с пенсия от 130 лв., отиваме  до Силистра за  4 лв. в едната посока, при лекаря отиваме даваме му 2,70 лв. Как се живее по този начин?!” недоумяваха възрастните хора.


Оказа се, че Поп Кралево е откъснато от света – няма обществен транспорт, слабо напрежение на подаваната ел.енергия, ако се развали телефонът им, чакат седмица за да бъде поправен, мобилните телефони почти нямат обхват. Факт е, че в селото дори водохранилището не е защитено.
В село Българка проблемите се оказаха от друго естество – селските отводнителни канали са обрасли с разтителност и са затлачени; селските чешми са занемарени, липсват казани за изхвърляне на отпадаците, горибщния парк е занемарен.
Д-р Найденов и кандидатите за общински съветници разясниха на присъстващите своите правомощия, като представители на хората. Предвид тежкото финансово състояние на община Силистра, конкретни обещания не бяха направени. Доктор Найденов бе категоричен „ ако ви обещая да ви оправя пътя, или ремонтирам селската чешма, това ще бъде лъжа. Ще разгледам проблемите ви, ще преценим с екип от специалисти, кой е най-неотложен и ще работим за неговото отстраняване. Ние няма да ви даваме напразни обещания!” Тази искреност от кандидата за кмет предизвика аплодисментите на всички присъстващи.