Младежи с канабис и пияни шофьори „закриха“ полицейската 2018 г.

Трима младежи, любители на леката дрога, били задържани за притежание на канабис в навечерието на новата година, съобщи пресцентърът на полицията. В четвъртък, около 17,30 ч. служители на група „Охрана на обществения ред“ при РУ-Силистра реагирали на сигнал за сбиване между група младежи в централната част на града и след проверка у един от тях – на 20 години, открили 25,02 грама канабис.

Със същата дрога били установени двама непълнолетни вечерта в 22,10 ч. по ул. „Бесарабия“. Те били засечени при обход от полицейски автопатрул и след извършена проверка у единия – 16-годишен, били намерени 5,7 грама канабис, а у другия – на 17 години – 1,9 грама от същото наркотично вещество.

Тримата били задържани за срок до 24 часа, образувани са досъдебни производства.

С ефективни действия в почивните дни се отчели и пътните полицаи. Двама водачи, шофирали след употреба на алкохол, били засечени при проверки на Пътна полиция. На 28 декември в 23,20 ч. в района на село Овен 43-годишен бил зад волана на лек автомобил „Мерцедес“, когато бил спрян от полицейски служители. С дрегер било установено, че той шофира с 2,05 промила алкохолно съдържание в издишания въздух.

2,53 промила отчел дрегерът при проверка на 34-годишен, водач на лек автомобил „Ауди“. Той бил засечен от пътни полицаи на 30 декември в 23,10 ч. по пътя Силистра – Шумен, малко след изхода на Дулово.

Двамата водачи отказали да дадат кръвни проби. Срещу тях са образувани бързи производства.