Младите силистренски плувци обраха медалите в шампионат в Румъния

С отлично представяне се завърнаха десет състезатели на Плувен клуб „Доростол“, възпитаници на Спортно училище „Дръстър“ от Открития шампионат по плуване за Купата на Лигата, проведен в румънския град Изворани.

18 румънски отбора и силистренските плувци, общо над 190 състезатели се надпреварваха в сините коридори на олимпийския плувен комплекс „Сидни 2000“.

Общо 26 медала – 7 златни, 11 сребърни и 8 бронзови спечелиха младите спортни надежди, като всеки състезател имаше право да се състезава в 4 дисциплини. Четири златни медала и Купата на лигата в своята възрастова категория спечели седмокласникът Дарен Кирилов. Съотборникът му от пети клас Христо Струмски се отличи с 2 златни и 1 сребърен медали.

Победните трофеи бяха допълнени от Богдан Попов с 2 сребърни и 2 бронзови медала, Волен Екзаров с 1 сребърен, Теодор Черковналиев с 3 сребърни и 1 бронзов, Христо Христов – 1 сребърен и 2 бронзови, Емилиян Николов – 1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов, Мирослав Черников – 2 сребърен и 1 бронзови медала. Любомир Борисов и талисманът на групата Никол Черникова се отчетоха с по едно бронзово отличие.

Състезателите и близките им изказват големи благодарности на треньора Христо Бончев и директора на Спортно училище „Дръстър“ Веселин Суров за отличната подготовката и моралната подкрепа.