Млад мъж уби от бой съселянин в Пожарево

Малкото тутраканско село влезе в медиите с жестокото убийство в Деня на любовта и виното
Малкото тутраканско село влезе в медиите с жестокото убийство
в Деня на любовта и виното

24-годишният Л.К. е обвинен в тежко умишлено убийство, съобщи пресцентърът на Апелативната прокуратура във Варна. Сигнал за случая бил получен в неделя около 19,00 часа на тел.112. Същия ден в село Пожарево Л.К. отишъл със сина на жената, с която живеел на съпружески начала – 19-годишният С.В., в дома на съселянина си Т.Т., за да го предупреди да не разнася слухове и да не обижда партньорката му.

Т.Т. излязъл на двора и тогава Л.К. започнал да го удря с дървената част на вила, а когато мъжът паднал на земята – да му нанася ритници и да го удря с юмруци. След като пребил от бой пострадалия, Л.К. си тръгнал. Малко по-късно синът на жената, с която живеел на семейни начала, решил да повика полиция и линейка, която лично завел на адреса на пребития. Съдебно-медицинската експертиза показала, че Т.Т. е със счупени крайници и кръвоизлив в коремната кухина, вследствие на спукан далак.

След получаване на сигнала за инцидента на адреса била изпратена дежурната оперативна група, която извършила необходимите оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. Л.К. и С.В. са установени и задържани в ареста на тутраканската полиция. Според събраните до момента материали по разследването, основен извършител на деянието е Л.К.

Окръжната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа обвинения в убийство Л.К. и ще поиска от съда да му бъде наложена постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Обвиненият за умишленото убийство Л.К. е осъждан за грабеж.