Музикалният педагог Веселин Колев твори успешна кариера в Малайзия

 

 

Veselin KolevСлед като научи децата в арабските страни на китара, днес учи 100 студенти на хорово пеене

Известният музикален педагог Веселин Колев продължава да твори завладяваща кариера в бранша си. Преди дни в далечна Малайзия бившият диригент на Смесен хор „Седянка“ проведе дебютен концерт със 100 свои студенти. В репертоара на азиатския хор Колев включи евъргрийни на „Бийтълс”, „Куин”, Ерик Клептън, както и класически произведения на Моцарт, Вебер и други световни композитори.

Веселин Колев, който е родом от Свищовско, посвети немалка част от живота си на силистренското музикално образование, след като се пресели със семейството си тук. Той бе преподавател по китара в СОУ „Никола Вапцаров”, водеше частен клуб по този инструмент и бе диригент на хор на „Седянка”. Стремежът към развитие и професионална реализация го „изпратиха” в арабските страни, където страдат от голяма нужда от подобни специалисти. Там също научи много деца на музикална култура и свирене на китара. От две години Колев се подвизава в Малайзия и е преподавател по музикални дисциплини в тамошно висше училище, като междувременно води и студентския хор.

Макар, че вече живее на хиляди километри от Силистра Веселин Колев не пропуска всяко лято да посети колегите и приятелите си във втория си роден град, както винаги е споделял.