Награди и отлични участия продължава да трупа танцьорът Илия Добрев от Силистра

Силистренецът Илия Добрев, който е партньор по спортни танци със словенката Ана Месец, е в серия от успешни участия в авторитетни международни състезания. Миналата събота те танцуваха в Загреб и се класираха на второ място в International open. Ден по-късно се състезаваха в Ново место в Словения, за да достигнат до първия си финал на World open, класирайки се на трето място.

С точките от двете състезания са вече на 39-та позиция в световната ранглиста в категория „Стандарт“. Наскоро танцуваха в състезанието Grand Slam в Москва, където сред 205 участващи двойки от цял свят се класираха на 25-то място, оставайки само на точка от участие в четвъртфинал. Общото впечатление от началото на сезона е, че българо-словенската двойка се представя по най-достоен и успешен начин в турнирите, в които е участвала до този момент.

На двойката, тренираща и представяща се за Словения предстои International open в Унгария, а на 30 ноември е световното първенство във Вилнюс. Годината за тях приключва със състезание в Кипър на 14 декември.