Над 1 130 000 лева ще са коледните надбавки в Силистренско

Pencev (3)Точно 28 419 пенсионери в Силистренска област ще получат тази година коледни надбавки от по 40 лв., съобщи директорът на Териториалното поделение на Националния осигурителен институт в Силистра Милен Пенчев. Това са почти 70% от всичките 40 895 жители в областта, които получават пенсии. Така другата седмица, когато стартира раздаването на декемврийските пари за възрастните хора в Силистренско ще се влеят допълнително над 1 130 000 лева, показва простата сметка.

Свежият приток на пари стана възможен след приетото миналия месец от Министерския съвет постановление за одобряване на допълнителен трансфер по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2015 г. Допълнителната сума към пенсията ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите, заедно с добавките и компенсациите към тях, за месец декември 2015 г. е в размер до 300,00 лв. включително. Това е определената линия на бедност за 2016 г.

В Силистренско всички видове пенсии – за прослужени години и трудов стаж, инвалидни, вдовишки и други, са общо 71 594, допълни Милен Пенчев. Пенсионните разпореждания вече са пристигнали в силистренското поделение на НОИ. Както е и в цялата страна и в Крайдунавска Добруджа минималната пенсия е 157, 44 лв. В Силистренско има и пенсионери, които получават максималния размер от 910 лева. Любопитен факт е, че петима добруджанци пенсионери са на 100 и повече години.

4 thoughts on “Над 1 130 000 лева ще са коледните надбавки в Силистренско

 1. Пенчев , като е пенсионер инвалид, да ли ще получи и той коледна добавчица? Снимал се е таман сред бумагите на НОИ за пенсийките.

  Палец нагоре 14 Палец надолу 0

  1. Народно поверие: Не е на хубаво да се подигравате с пенсионер инвалиди :).

   Палец нагоре 4 Палец надолу 2

   1. Но за съжаление това е отношението и на държавния апарат към хората с увреждания

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

 2. Не е необходимо да се подхвърлят подаяния от време на време и да се отчитат за помощи. Лицемерие е да се каже , че пенсиите се увеличават по швейцарско правило с 2.50% , но не върху размера на швейцарската пенсия.Минималната заплата в България се увеличава с по- голям процент от пенсията ,а това води до тотално обедняване на повечето пенсионери..

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

Comments are closed.