Над 1000 силистренци с мнение за плана "Станишев"

Над 1000 души от Силистра и региона са се включили до момента в кампанията на БСП – „ПланBG 09″, съобщиха от пресцентъра на местната партийна организация. Националните приоритети на България ще имат възможност да определят гражданите на Силистра и по време на неформална среща в събота от 9 часа в клуба на БСП на ул. „Любен Каравелов” №1, уточни Надежда Бобчева, областен координатор на Младежкото социалистическо обединение и член на Националния съвет на БСП.

Над 1000 души от Силистра и региона са се включили до момента в кампанията на БСП – „ПланBG 09″, съобщиха от пресцентъра на местната партийна организация… Националните приоритети на България ще имат възможност да определят гражданите на Силистра и по време на неформална среща в събота от 9 часа в клуба на БСП на ул. „Любен Каравелов” №1, уточни Надежда Бобчева, областен координатор на Младежкото социалистическо обединение и член на Националния съвет на БСП. Допитването е част от националната младежка кампания на БСП „ПланBG 09″, която стартира на 14 февруари по време на втората национална младежка среща на БСП „Запознай ме с вашите приоритети“.

В анкетните карти са изредени 6 приоритета, между които могат да избират младите хора: „Държавата срещу мутрите и корупцията“, „Повече защита за природата“, „Инвестиции в образование, наука и култура“, „Активна здравна и социална защита“, „Модерни пътища и инфраструктура“, „Повече защита за българското земеделие“. Има и един отворен въпрос, в който може да бъде формулиран друг приоритет. Според авторите й, силата на кампанията „ПланБГ09″ е, че предизвиква диалог, в който участниците говорят на един и същ език. Младите в БСП питат своите съграждани какво е важно за тях, за да бъде животът им по-добър. Финалното подреждане на приоритетите ще очертае най-важните теми за активните млади хора. Очаква се мерки по тези теми да влязат в бъдещата управленска програма на БСП, с която партията да се яви на предстоящите евро и парламентарни избори. Целта на кампанията „ПланБГ09″ е да популяризира мерките от програмата „Станишев“ за ограничаване на негативните ефекти от световната финансова и икономическа криза за България, както и да бъдат провокирани младите хора да определят националния приоритет, в който държавата да инвестира в дългосрочен план.