Над 400 книги за надеждата готви благотворителен базар

Над 400 книги са подготвили организаторите на благотворителния коледен базар с дарени литературни произведения, който ще се проведе на 22 и 23 декември в центъра на Силистра. Половината от книгите са нови, често пъти купувани специално за базара.

Под мотото „Книга за надеждата“ инициативата се провежда за трети път, като в първите две издания е събрала над 3600 лв. сподели авторът й Неделчо Карагенов. Тя е тематично продължение на кампанията „Благо твори, благо стори, благо дари“, която се проведе за пръв път през 2015 г.

Целта на инициативата е да се съберат средства за деца и възрастни, жертви на домашно насилие и трафик на хора, които са настанени в Кризисния център в Силистра. Цени на книгите няма, а всеки дава в касичката колкото прецени, че струва избраното от него четиво. Средствата ще бъдат дарени на Женското сдружение „Екатерина Каравелова“, което стопанисва центъра.

Според Неделчо Карагенов, непродадените книги ще бъдат качени на интернет-платформа и така благотворителната инициатива ще стане целогодишна.