Най-посещаваните отдели в Библиотеката посрещат читателите в нова среда

Приключи ремонтът в Регионалната библиотека „Партений Павлович” в Силистра. Със средства от бюджета на културната институция са обновени пространствата в два от най-посещаваните отдели – Книгозаемане и Детски отдел. Сменено е старото осветление, стените и подовите настилки са освежени, поставени са щори, които ще пазят библиотечния фонд от слънчевите лъчи.

Библиотечното оборудване също е подновено – на мястото на старите стелажи и бюра са поставени нови. Те са в светли цветове, съчетани хармонично с обстановката. По идея на библиотечните специалисти са изработени интересни мебели, които подобряват визуалната информация.

Освен естетическите подобрения, с промяната в обстановката е постигната и по-добра функционалност. Предвидени са места за читателите, които искат да разгледат по-обстойно и изберат своите четива.

Библиотечните служители са благодарни на читателите за проявеното търпение и разбиране. Заедно с ремонтните дейности, библиотекарите успяха да обработят и предоставят за ползване много нови заглавия, които очакват своите читатели.