Намаляват леглата в пълните отделения на силистренската болница

Hirurgia„Имаме притеснения заради намаления брой легла за Хирургично и Неврологично лечение, тези отделения в нашата болница са винаги пълни“. Това заяви за Радио Шумен управителят на Многопрофилната болница в Силистра д-р Даниела Костадинова. По думите й, в предложената от Министерството на здравеопазването Здравна карта, за лечебните заведения в региона не са заложени високоспециализирани дейности. „Имахме намерение да въведем третото, най-високо ниво за Интензивното отделение на болницата, но при така разписаната здравна карта, това няма как да се случи“, допълни д-р Костадинова.

Според нея тревожен за жителите на региона е фактът, че Варна е най-близкият град, в който пациентите от Силистренска област могат да получат високоспециализирана медицинска помощ. Облекчаващо е обстоятелството, че в Силистренско няма частни болници. Но това не намалява остротата на проблемите, чието обсъждане е наложително, за да не се влошава качеството на здравното обслужване в района.

Днес лекари от региона и представители на Регионалната здравна инспекция ще имат среща с областния управител Стоян Бонев.

1 thought on “Намаляват леглата в пълните отделения на силистренската болница

Comments are closed.