НАП-Силистра запорира сметки и имущество на длъжници

39 банкови сметки на лица с неплатени данъци, осигуровки или стари глоби, са запорирани от НАП в Силистра. Мярката е приложена през първите шест месеца на годината за случаи, когато въпреки поканите, длъжниците не са предприемали действия за доброволно издължаване, уточниха оттам.
Общо 89 са длъжниците в цялата област Силистра, които от началото на годината до края на месец юни са получили забрана да прод

39 банкови сметки на лица с неплатени данъци, осигуровки или стари глоби, са запорирани от НАП в Силистра. Мярката е приложена през първите шест месеца на годината за случаи, когато въпреки поканите, длъжниците не са предприемали действия за доброволно издължаване, уточниха оттам.
Общо 89 са длъжниците в цялата област Силистра, които от началото на годината до края на месец юни са получили забрана да продават имот или автомобил заради задължения към бюджета и чиито активи ще бъдат предложени за публична продан в случай, че не погасят задълженията си, казаха от крайдунавското данъчно. Според данните, запорираните движими вещи са за над 3 млн. лева, а за недвижими имоти – 670 хил. лема.
В същото време стана известно, че вече са проведени 7 работни срещи между прокуратурата в Силистра и местната НАП в рамките на създадения преди време регионален координационен център за борба с данъчните и осигурителните измами. От обсъдените общо 10 случая на физически лица, данни за измама или престъпление към края на месец юли с ревизионен акт са установени и приключили осем от тях, съобщиха от данъчното в Силистра. Общата сума на санкциите и лихвите от тях е на стойност 227 000 лв.
Вече пета поредна година прокурори и данъчни в Силистра работят съвместно по установяване на данъчни и осигурителни нарушения, припомниха от данъчното край Дунав. Данните за тях се разглеждат на ежемесечни работни срещи на Регионалния координационен център за борба с данъчните и осигурителните измами. Членовете на центъра обсъждат и определят процесуалните действия, които прокуратурата трябва да възложи при данни за престъпления или за незаконосъобразни актове и действия; определят фактите и обстоятелствата, които трябва да бъдат изследвани в конкретните производства, и преценяват необходимостта от събиране на допълнителни доказателства.
С оглед повишаване на ефекта от взаимодействието между държавните институции, към работата на координационния съвет се привличат и служители на Областна дирекция „Полиция”, които осъществяват предварителните прокурорски проверки по наблюдаваните случаи.

14 thoughts on “НАП-Силистра запорира сметки и имущество на длъжници

 1. Хубаво, държавата си търси интереса, съгласно закона и успява да си събере дължимото към нея, а гражданите кога ще си получат обезщетенията за 45 години комунизъм и още 22 години скрит такъв, кога ще ни върнат конфискуваните пари и злато след 9-ти септември, кога?

  Палец нагоре 10 Палец надолу 4

  1. А бе Велко,от кога хайдутите почнаха да чакат,да им върнат парите и златото,преди сами си го вземаха ?

   Палец нагоре 3 Палец надолу 1

 2. А бе, Велко, защо като не ти харесва нещо, го приписваш на комунизма – няма 22 години скрит комунизъм, има нескрит, явен, агресивен капитализъм. Знам, че не ти харесва, ама като си тикнеш главата в пясъка, няма да стане по-добре.

  Палец нагоре 7 Палец надолу 8

  1. Истината боли, нали другарю. Няма капитализъм в България, другарите са пак начело с политическа и икономическа власт. Никой не се отказва доброволно от властта /10-ти ноември 1989г/.

   Палец нагоре 9 Палец надолу 1

   1. Много си прост ! И за хайдук не ставаш!

    Палец нагоре 2 Палец надолу 5

    1. И само кой го казва-ЦЦВ!?!

     Палец нагоре 4 Палец надолу 1

  2. А, това какво е?

   „1.Бойко Борисов – комунист, син на полковник от МВР.
   2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
   3.Цецка Цачева – партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
   4.Николай Младенов – син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
   5.Сергей Игнатов – син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
   6.Росен Плевнелиев – платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
   7.Симеон Дянков – стипендиант на фондация Людмила… още Живкова.
   8.Нона Караджова – дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
   9.Лиляна Павлова – внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
   10.Вежди Рашидов – удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
   11.Ивайло Московски – първа щатна работа в Мултигруп.
   12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП…
   Та дотук за антикомунистическата реторика на слабоумника!
   Т. Т.

   Проверих, въпреки, че много добре зная това. Вярно е!
   В същото време Пуйко Борисович Чапаев продължава да дудне като Мирча Кришан, че краставицата съдържа 98% вода. Твърди, че е десен и се бори с ченгетата и комунистите.
   По места често е по-зле и от София.
   Затова се обръщам към моите читатели да ми изпращат имена на хората, които управляват по места и са свързани с партийните комитети и ДС, криминалната милиция и „тежки“ бизнесмени.
   Нека се опитаме всички да направимедин списък на управленците ни, за да можем да вникнем в българската „политическа“ класа и да разберат всички, че демокрация не може да се гради от тоталитаристи и техните издънки.
   Предварително ви благодаря.
   Босия“

   Палец нагоре 20 Палец надолу 1

   1. АБСОЛЮТНО ВЯРНО И…….ТРАГИЧНО. ВЕЧЕ СЕ ЗАМИСЛЯМ, ДАЛИ МЕТОДА НА ПИНОЧЕТ НЕ Е ПО-ПРАВИЛНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ.

    Палец нагоре 4 Палец надолу 1

    1. Където е имало дясна диктатура всички държави са се оправили в последствие.Но преди това са минали през периода на масовото узаптяване на всички леви партии.

     Палец нагоре 5 Палец надолу 1

    2. Първом трябва такива като теб да узаптят.

     Палец нагоре 2 Палец надолу 4

 3. Нищо няма да събере НАП . Това че са пристъпили към събиране означава , че оттук нататък текаг процедури по описване , оценяване , оспорване , отново оценяване , продажба , за която няма купувачи , т.к. описаното имущество обикновено за нищо не става . И това го знаят големите тарикати , които са натрупали големи дългове . Неплащането на данъци все още не е престъпление по нашите закони .

  Палец нагоре 3 Палец надолу 0

 4. НА КАРФИОЛ БАТИ МУ Е ТЪПА ПРОГНИЛА ЗЕЛКА. АКО В МИНАЛОТО МУ НЯМА НИКОЙ СВЪРЗАН С КОМУНИЗМА ТО МОЗЪКА МУ Е ЗАРАЗЕН С КОМУНИСТИЧЕСКИ БАЦИЛ. ПО ТОЗИ НЕГОВ СВРЪХИНТЕЛЕКТУАЛЕН НАЧИН РАЗСЪЖДАВАХА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ НОМЕНКЛАТУРИ.

  Палец нагоре 2 Палец надолу 3

  1. Абе Сталин даже много си е прав ама не ви изнася. Ти уж в историята действаш крайнодясно, нищо че се броиш за ляв.

   Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.