Националният съвет на БСП одобри Александър Сабанов за кмет на Силистра

Националният съвет на БСП одобри първите 138 кандидати за общински кметове и листи за общински съветници на свое заседание на 10 септември.
С пълно мнозинство беше подкрепено решението на Общинската конференция БСП-Силистра гласувала на местните избори за кмет да се подкрепи кандидатурата на Александър Сабанов, председател на Общински съвет – Силистра през мандат 2007-2011 и депутат в 44-то Народно събрание. Той обяви първи своята кандидатура на 1 септември на нарочна пресконференция. Той ще се яви като независим, издигнат от Инициативен комитет.
На заседанието ръководният орган на социалистическата партия прие и платформа за предстоящите местни избори.
Като акцент в нея бе посочено:
„В годините на управление на ГЕРБ беше изграден модел на задкулисие и олигархични зависимости, корупционни обвързаности, отклоняване на обществен ресурс от българския и от европейския бюджет в огромни размери. Този модел намери своята опора в местната власт и пусна корени в нея чрез управляваните от ГЕРБ общини. Всички опити моделът да бъде разграден на централно равнище се сблъскваха с умело окопаните в местната власт негови метастази. Ето защо, местните избори на 29 октомври са отдавна чакана възможност за кардинална промяна в управлението на държавата и окончателно пресичане на корените на отровната система, която обезсилва България. Надеждата този път ще тръгне отдолу.“