На 2 и 3 август в Силистра е атракцията с Дунавския сал

Международен дунавски сал ще акостира на 2 август около 17 часа в района на въртолетната площадка на хотелски комплекс „Дръс


Международен дунавски сал ще акостира на 2 август около 17 часа в района на въртолетната площадка на хотелски комплекс „Дръстър” в Дунавския парк на Силистра. Това съобщиха от СНЦ „За по-добра и красива Силистра“, които са се ангажирали с организацията по посрещането и популяризирането на инициативата „Дунавски сал – 2014“.
Салът е посланик на Европейската стратегия за Дунавския регион и е реклама за всички туристически атракции по своя маршрут. Той потегли на 21 юни от Сърбия и в програмата на неговото пътуване са включени общо 18 спирки, девет от които са по българското поречие на реката. Плавателният му път ще завърши на 30 август в Тулча, Румъния.
От силистренската неправителствена организация увериха, че двудневната програма по посрещането и популяризирането на сала ще бъде изпълнена с много изненади и атракции, сред които гонки с лодки по Дунава, огнен фолклорен спектакъл, концерт на местни фолклорни и певчески групи. На 2 август около 21 часа на брега на река Дунав в района на хотел „Дръстър“ регионален клуб „Традиция“–Шумен ще представи и част от своя спектакъл „Създаване на българската държава“ с възстановка на слизането на хан Аспарух на брега на Дунава.
Инициативата се осъществява с любезната подкрепа на Община Силистра, Хотелски комплекс „Дръстър”и десетки фирми и организации, допълниха организаторите от СНЦ „За по-добра и красива Силистра“. Те канят всички гости и жители на град Силистра на 2 и 3 август от 17 часа да се включат в атракцията „Дунавски сал-2014“.