На 27 и 28 август ще е поправителната сесия за държавните зрелостни изпити

151 души са заявили желание за явяване на държавен зрелостен изпит по български език и литература /БЕЛ/, съобщиха от Регионалното управление по образование. Най-много от заявилите явяване са от ПЗГ „Добруджа“ – 37, ПГМТ „Владимир Комаров“ – 23, ПГМСС „Н. Й. Вапцаров“ Средище – 21. Изпитът ще се проведе на 27 август в 5 училища – СУ „Васил Левски“, Главиница, ПГООТ, Дулово, ПГМСС „Н. Й. Вапцаров“, Средище, ПГС „П. Пенев“, Силистра, ПГПТ „Евлоги Георгиев“, Силистра.

Заявили явяване на втори държавен зрелостен изпит са 60 зрелостници. Над половината от тях са предпочели географията и икономиката. Биологията и здравното образование са избрали 42%. По философските науки ще бъдат препитани 3 бивши ученици, а един ще се пробва по английски език. Изпитът ще се проведе на 28 август в 3 училища – СУ „Васил Левски“, Главиница, ПГООТ, Дулово, ПГС „П. Пенев“, Силистра.

Заявили зачитане на изпита за степен за професионална квалификация за втори държавен зрелостен изпит са 46 души. Изпитите се провеждат по училища.