Не пътувайте, обстановката е тежка, затварят училищата за три дни!

 

Ulici Ss (2)

От Инспектората по образование в Силистра съобщиха, че от утре за три дни са затворени всички общински и държавни учебни в община Силистра по решение на кризисния щаб. Поради непрекъснатия снеговалеж се очаква в следобедните часове и другите шест общини в Силистренско да вземат същото решение.

Движението на моторни превозни средства в Силистренска област е тежко при зимни условия, но затворени пътища засега няма, съобщи дежурният в Областното пътно управление. Най-тежко е положението по третокласните и четвъртокласните пътища.

Въведена е забрана за пътуване на автомобили над 12 тона. Автобуси от автогарата не пътуват по редовните си маршрути. Препоръката е да не се пътува, освен ако не е наложително. Няма ток в село Сребърна. Снегът продължава да вали и натрупва преспи по усойните места.

От Общината съобщиха, че на територията на града работят 6 машини за почистване, които поддържат предимно главните артерии в града. С приоритет се почистват пътищата до болницата, около домовете за стари хора, както и участъците с голям наклон. Към 8,00 ч., снегът бе над 25 см, но има сериозни навявания.

Община Силистра моли всички граждани да паркират само на определените за това места.

 

2 thoughts on “Не пътувайте, обстановката е тежка, затварят училищата за три дни!

  1. Няма затворени пътища, а затварят училищата. Видими резултати за ГЕРБ.

    Палец нагоре 6 Палец надолу 5

  2. Живея на улица с голям наклон и приоритетното почистване се оказва дебнене на някой снегорин и двадесетина лева на джоб за шофьора.Докога,бе хора?

    Палец нагоре 2 Палец надолу 1

Comments are closed.