Нищо ново на криминалния фронт – пияни или дрогирани шофьори

Трима водачи, шофирали след употреба на алкохол, и един под въздействие на дрога са установени само за ден, в сряда, от служители на сектор „Пътна полиция“ в Силистра.

Малко след 10,00 ч. по бул. „Македония“ в Силистра бил тестван с дрегер 58-годишен мъж, управлявал лек автомобил „Форд“. Пробата отчела 1,01 промила алкохолно съдържание в издишания въздух, след което водачът бил санкциониран с акт, а табелите на колата му свалени.

С 2,85 промила 42-годишен водач катастрофирал с лек автомобил „Фолксваген“ в Силистра. Около 14,30 ч. на кръстовището на улиците „Генерал Попов“ и „Петър Мутафчиев“ той се ударил в друг лек автомобил, причинявайки материални щети. Пристигналите на адреса пътни полицаи тествали двамата водачи с дрегер, като пробата на 42-годишния отчела 2,85 промила. Той отказал да даде кръвна проба и бил задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

Административна санкция е наложена на 31-годишен за шофиране след употреба на алкохол. В сряда около 23,30 ч. в село Средище мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген“ без регистрационни табели и бил спрян за полицейска проверка. С дрегер били отчетени 0,59 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. Съставен му е акт.

Под въздействие на амфетамин и метамфетамин шофирал лек автомобил „Фолксваген“ 36-годишен. Той бил засечен от пътни полицаи също в сряда около 19,30 ч. по ул. „Петър Бояджиев“ в областния град и тестван с техническо средство. Мъжът дал кръвна проба за химичен анализ, задържан е за срок до 24 часа.

23-годишен младеж е установен с наркотици, съобщи пресцентърът на полицията. На 26 юли той бил засечен от полицейски служители на обществено място в Силистра. При извършения личен обиск у него били намерени 2,6 грама канабис, идентифициран с полеви наркотест. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Три пожара в стърнища иедин в сухи треви са загасили в сряда екипи на противопожарните звена в областта. Произшествията са станали в районите на селата Сребърна, Брадвари, Водно и Босна, където в гасенето са участвали доброволното формирование на община Ситово и жители на селото. Няма материални щети, спасена е широколистна гора край село Водно.

Пожар в сухи треви са загасили във вторник огнеборци от Противопожарен участък – Кайнарджа след сигнал, получен в 8,43 ч. Произшествието станало в землището на село Голеш вследствие на небрежна работа с огън. Няма материални щети, спасени са 3 къщи.