Ново футболно игрище откри в Силистра ръководството на БФС

Легендата на „златното поколение“ български футболисти Емил Костадинов подаде първия пас за първия мач на детско-юношеската формация на футболния „Доростол“ върху нов терен.

Бившият нападател и вицепрезидент на БФС и временно изпълняващият длъжността президент на футболната централа Михаил Касабов днес откриха в Силистра нова площадка към Спортното училище „Дръстър“ по проекта „Хеттрик“. Тя е една от стоте подобни в страната, финансирани от УЕФА и струва около 100 000 лева.

Футболните ръководители са първите в историята, посетили град Силистра. Пред местната и държавна власт те обявиха, че ще помогнат на спортната общественост в града да бъде възстановен мъжки отбор по футбол.

На празничното събитие присъстваха всички ръководители на местната, държавна и партийна власти, общински съветници, спортни деятели, бивши и настоящи млади и стари футболисти.

Кметът на Силистра д-р Юлиян Найденов награди с плакети гостите от БФС и подари футболни топки на младите футболисти. Същото сториха и областният управител Ивелин Статев, както и Михаил Касабов.

Всички гости изразиха възхищението си от качеството на изкуственото покритие и пожелаха на младите спортисти да го пазят. Площадката ще бъде използвана от 120 деца и подрастващи, трениращи футбол в паралелките на Спортното училище, както и от детско-юношеската формация на ФК „Доростол“.

Според председателя на Областния съюз на БФС Георги Нарлев това е първото по рода си посещение в града на ръководители на Футболната ни федерация от толкова висок ранг.