Нов православен храм ще освети Доростолският митрополит Яков

Вечерна служба с петохлебие и утреня ще бъдат отслужени в навечерието на големия християнски празник Рождество Христово, съобщи протосингелът на Доростолска митрополия отец Добри Чаков. Службата ще започне в 16,00 ч. на 24 декември в катедралния храм „Св. Св. апостоли Петър и Павел“.

На следващия ден, 25-ти, от 9,00 ч. света литургия в православния храм ще бъде отслужена от Негово Високопреосвещенство Доростолския митрополит Яков, в съслужение с градското духовенство.

В същия час на 26-ти митрополит Яков ще поздрави с Рождество Христово миряните в село Професор Иширково, където в черквата „Свети пророк Илия“ ще отслужи Събор на пресвета Богородица и ще се почете паметта на Свети Йосиф Обручник. След службата митрополит Яков ще ръкоположи нов дякон.

Нов православен храм – „Свети архангел Михаил“ ще бъде осветен от Доростолския митрополит Яков на 27 декември, Стефановден, в село Черковна. Основен ктитор на новата черква е д-р Тодор Тодоров и негови приятели. Доростолската митрополия е доизградила и облагородила новото духовно средище в селото. След освещаването ще бъде даден курбан за здраве.