Нов рояк от стършели вдигна на крак спасители в Силистра

Нов рояк стършели са вдигнали на крак екипите на Гражданска защита в Силистра, съобщиха днес от ОД на МВР. Само преди два дни спасителите реагираха на подобен сигнал за опасност в детска ясла в кв. „Деленки“. Този път от Гражданска защита се озовали на помощ в двора на детска градина по ул. „Сокол“ в… близкото до града с. Айдемир.
Жилещите насекоми били забелязани от персонала на градината около 13.00 часа в четвъртък и веднага позвънили на тел. 112. Пристигналите екипи обработили мястото с препарат и унищожили опасните насекоми. „Новият случай е абсолютно идентичен, както случая с яслата в кв. „Деленки“, обясниха от ГЗ. „Вече знаехме за предното нашествие на стършели в яслата в кв. „Деленки“ и след като ги видяхме, веднага прибрахме децата, затворихме всички прозорци и врати и се обадихме на Гражданска защита“, разказаха от персонала на учебното заведение.
От Гражданска защита днес алармираха към жителите на града и работещите в учебните заведения да бъдат изключително внимателни и да им съобщават веднага при съмнение за нашествие от стършели.

1 thought on “Нов рояк от стършели вдигна на крак спасители в Силистра

  1. Бе пчелари няма ли там, че ще викат ГЗ..
    Да не би някой да се опитва да извади мед от … стършели?
    Той е такъв – едър като боб, и е полезен за простатата.. ;D

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.