Нужна е пешеходна пътека пред входа на Дунавския парк!

Puteka park (3)Големият завой, на който се намира уличният участък пред входа на Дунавския парк, го прави един от най-опасните в Силистра, алармират силистренци.

Ограничената видимост там пречи на водачите на моторни превозни средства да реагират веднага, когато някой реши да го пресече на път към тази красива зона за отдих. Неслучайно отгоре му преди имаше пешеходна пътека, която обаче изчезна по време на дейностите по водния цикъл през миналата година. Щом изкопите с поставените нови тръби бяха заровени, беше положен и нов асфалт, както е редно и както трябва да бъде.

Тоест, всичко си е отново на мястото с изключение на пешеходната пътека, продължаваща да липсва и в момента. Затова отговорните фактори трябва да вземат мерки, така че тя също да бъде възстановена. Иначе наистина става опасно, още повече, че оттам преминават и много малки деца, коментират с тревога силистренци.

3 thoughts on “Нужна е пешеходна пътека пред входа на Дунавския парк!

 1. Трябва разбира се да бъде начертана пътеката , но и в това положение водачите са длъжни да пропускат пешеходците
  В закона за дв. по пътищата е записано какво е пешеходна пътека – Част от пътното платно , предназначена за преминаване на пешеходци , ОЧЕРТАНА ИЛИ НЕ , и сигнализирана с пътен знак
  Дори и да не е очертана пътека или боята е изтъркана , стига да има табела , това си е пешеходна пътека и водачите трябва да пропуснат пешеходците
  Иначе глобата е 100 лева за водача

  Палец нагоре 8 Палец надолу 1

 2. Не обикновена пешеходна, а легнал полицай.
  Пешеходните подстъпи към Кауфланд също са необезопасени.

  Палец нагоре 5 Палец надолу 1

  1. Според мен легнал полицай не е много добра идея, той може да си лежи и вкъщи. По-добре да е седнал, седнал в патрулка.

   Палец нагоре 3 Палец надолу 2

Comments are closed.