Областната управителка свиква консултации за предстоящите избори

Консултации за предстоящите избори с представители на парламентарно представени партии и коалиции, както и с тези, които имат депутати в европарламента, свиква областната управителка на Силистра Светлана Великова.

Консултации за предстоящите избори с представители на парламентарно представени партии и коалиции, както и с тези, които имат депутати в европарламента, свиква областната управителка на Силистра Светлана Великова… Консултациите са насрочени за 13 април от 14.00 часа в сградата на областната администрация, уточниха оттам.
По време на срещата ще се дискутират въпросите около броя на членовете в РИК и квотите на партиите и коалициите, избор на ръководство, както и поименния състав на комисията, допълниха още от пресслужбата на областната администрация. „В консултацията могат да участват до двама представители на политическа формация, упълномощени от централните ръководства, които трябва да имат пълномощно и то да е оригинално или нотариално заверено копие“, поясниха още от областта.
„Поименните писмени предложения за членове на комисията и резерви, с посочени трите имена, ЕГН, номер на лична карта, длъжност в комисията, образование, специалност и партията или коалицията, която го предлага, трябва да се представят по време на консултацията, за изготвяне на предложението до централна избирателна комисия за европейски парламент“, допълниха още от областната администрация.