ОИК – Силистра регистрира Александър Сабанов като независим кандидат за кмет

ОИК – Силистра регистрира Александър Сабанов като независим кандидат за кмет, издигнат от Инициативен комитет.

Решението е обявено след установяване на категорична подкрепа от страна на гражданите и в съответствие с изискванията на Изборния кодекс.

Заявлението с подписката е прието под номер 4-МИ/25.09.2023 г. във Входящия регистър на кандидатите за кмет на Община Силистра (Приложение №70-МИ) в 16:20 часа.

Списъкът бе предаден за проверка в ТЗ „ГРАО“ – Силистра при ГД „Гражданска регистрация и административно обслужване“. Установени са 2939 законни подписа.

Този брой надвишава изискванията по чл.416, ал.1, т.2, буква „г“ от Изборния кодекс, според който са нужни минимум 1000 коректни записи.

На база това Сабанов е регистриран като кандидат за кмет на Силистренска община в предстоящите местни избори на 29 октомври.

Александър Сабанов е на 47 години, кандидатира се за кмет на Община Силистра за трети път. През 2011 и 2015 г. достигна до балотаж, но загуби от настоящият кмет д-р Юлиян Найденов. Бил е общински съветник, председател на Общинския съвет в Силистра и депутат в 44-то Народно събрание на Република България.