Онлайн ще рецитират учениците в конкурса „С България в сърцето“

Регионалното управление по образование и община Силистра обявиха 31-вото издание на Областния рецитаторски конкурс „С България в сърцето“.

Конкурсът е посветен на Националния празник Трети март – 143-годишнината от Освобождението на България, 148-годишнината от гибелта на Васил Левски и 173 години от рождението на Христо Ботев.

Символични домакини на събитието са детска градина „Радост“ и ОУ „Отец Паисий“ в Силистра. Тази година конкурсът ще се проведе онлайн чрез видеозаписи на изпълненията. Видеозаписите трябва да бъдат качени в периода 8-21.02.2021 г. на линк, отделен за всяка образователна институция, който е изпратен от организаторите. Право на участие имат деца от подготвителните групи на детските градини /5-6 години/ и ученици от първи до 12 клас, разделени в три възрастови групи. Индивидуалните участници могат да бъдат не повече от трима и един групов рецитал от институция във всяка възрастова група. Ще бъдат поощрени изпълнения на текстове от съвременната българска лирика и подходящи за възрастта на участника.

Най-добрите изпълнения ще бъдат стимулирани с награди и ще бъдат излъчени на „Фейсбук“-страницата на община Силистра в навечерието на Трети март.