Оплакваме се от хаоса, шума и праха, но и не спазваме реда

Ulici haos (2)Общинската администрация и лично кметът д-р Юлиян Найденов се извиниха за неудобствата по време на изграждането на водопроводната и канализационна мрежа по мащабния европейски проект. „На ремонтите трябва да се гледа като на възможност за решаване на дългосрочни проблеми с водопреносната мрежа в града и възстановяване на уличната настилка и тротоарите в града” се казва в съобщението на общинския пресцентър, цитирал градоначалника.

В момента най-активно се работи по 6-7 улици, но силистренци с оплаквания се обаждат от всички квартали. Откакто преди година започна многомилионният проект, сякаш не остана непрокопана улица, градинка и двор. Освен багерите и камионите на изпълнителя по водния цикъл, с лопатите първо минаха работниците на газопреносната мрежа, кабелните и мобилните оператори, а може и някой друг. Хората вече се объркаха кой къде копае, заравя и… пак копае.

Съгласно утвърдения проект за временна организация и безопасност на движението изпълнителят се задължава да осигури допълнителни пътни знаци, мантинели и светлоотразителни обекти, с които да се обезопаси участъка от уличната мрежа, където се работи. Също така се забранява паркирането на превозни средства по тези улици, за да не се пречи на строителната техника.

В началото беше така и всички чинно заобикаляха големите ровове до момента на тяхното асфалтиране.

В началото на месеца започна копаенето на някои централни стари улици на Силистра. Кметът издаде заповед за тяхното затваряне и багерите задълбаха. За щастие строителите не се натъкнаха на артефакти от древната история и работата тръгна бързо. Но в момента, когато улиците станаха горе-долу проходими автомобилите тръгнаха по тях, независимо, че все още са строителна площадка. Заградителните панели бяха махнати, а забранителните пътни знаци не се спазват.

Това естествено забавя работата, а и може да станат инциденти, алармират от общинската администрация за нещо, което всеки разбира, вижда и не спазва.

Според най-оптимистичните прогнози, строителството трябва да завърши в края на октомври.

3 thoughts on “Оплакваме се от хаоса, шума и праха, но и не спазваме реда

  1. Ами КАТ и без друго имат лимитирано гориво за колите си. Вместо да се чудят откъде да го намерят, да тръгнат пеш по улиците и да глобяват. На кръговото движение до бензиностанция ОМВ всеки ден има паркирали неправилно в зоната на кръстовището десетки автомобили. Обаче…

    Палец нагоре 6 Палец надолу 1

  2. Ами, кмета да бъде така добър, да публикува кои улици е затворил за движение с негови заповеди, за да знаем къде да не минаваме. Да каже поне, къде са преместени спирките на градския транспорт, доколкото има такъв в Силистра, да каже на таксиметровите шофьори къде са им преместени стоянките, къде ще се спира водата т.н. Не може във всички други градове, където също има такива проекти всичко да е уредено, само в Силистра гражданите да са виновни за бездействието на общината.

    Палец нагоре 8 Палец надолу 0

  3. Слаб кмет, слабо управление- министерско! БАТАК! Време е младите да поемем нещата и да изгоним тези некадърници!

    Палец нагоре 4 Палец надолу 0

Comments are closed.