Осем културни събития ни предлага отдел „Култура” през ноември

Izlozba mladi (1)За всекиго по нещо ще има в кратката, но стилна програма на културните събития за ноември, предоставена на медиите от отдел „Култура” в Общината. След страстите по време на предизборната кампания силистренци ще си отдъхнат с изложби, фолклорни събития, нова книги, музикален конкурси и фестивал.

Днес в Регионалната библиотека посетителите ще могат да разгледат две изложби на двата етажа. На първия етаж експозицията е под наслова „Геният от Ясна поляна”. Чрез нея силистренският храм на книгата ще отдаде почитта си към великия руски писател Лев Толстой по случай 105-годишнината от кончината му. По същото време, но на втория етаж с материали от богатия си фонд библиотеката ще представи изложбата „Радетели на духовността”, посветена на отминалия Ден на народните будители и на българската наука. Двете инициативи ще продължат до края на месеца.

На 8 ноември от 10,30 ч. читалището на село Ламбриново ни кани на традиционната изложба ”Пъстра добруджанска трапеза”. В зала 13 на Художествената галерия силистренската писателка и поетеса Красимира Орлоева ще представи книгата си „Албатросът”. Почитателите на изящното слово са поканени на презентацията на 11 ноември от 18,00 ч.PMG

Поредното издание на Общинския фестивал за индивидуални певци и инструменталисти „Славеи на Добруджа” ще се проведе на 17 ноември от 17,00 ч. в залата на Общината. Среща ще си дадат най-добрите изпълнители на добруджанска музика, оценени от компетентно жури.

„Танцът – хоби и страст” се нарича спектакълът на неформалната младежка група „Мечтатели” с ръководител Боряна Кьосева, която ще покаже пред публиката си изготвения продукт по проект от конкурсната сесия „Младежта срещу насилието и наркотиците”. Младите силистренци ще се изявят на 18 ноември от 17,30 ч. в салона на Общината.

На следващия ден, 19 ноември, от 17,00 ч. в Художествената галерия младото поколение отново ще показва таланти, но в областта на изобразителното изкуство. Живописи, графики, скулптури и рисунки ще си поделят салоните на галерията в Третата ежегодна изложба на младите творци.

Както всяка година, така и тази, кулминацията на културните събития през ноември ще е на 25 ноември, когато ще се проведе тържествения концерт по случай патронния празник на ПМГ „Св. Климент Охридски”. Вълнуващото събитие, привличащо настоящи и бивши възпитаници на елитното училище ще е в салона на бившия театър от 17,30 ч.

2 thoughts on “Осем културни събития ни предлага отдел „Култура” през ноември

 1. Дано всичко бъде добре направено…
  ДАНЧО, ти пак си сред деца.Както някога в ОУ „Стефан Караджа“.Бъди здрав.Радвам се…
  Пак ще кажа,че в Силистра нямаме елитни училища. В страната има няколко елитни училища, ни ние ,силистренци,нямаме елитно училище. Имаме училища с малко по-добра успеваемост от останалите и те са ПМГ , Езиковата гимназия,СОУ „Йордан Йовков“ в Тутракан и май толкова..Уважавам преподавателската общност на това училище /ПМГ/,но… Нека не ми се сърдят.
  ОРЛОЕВА, отново ли Бог те навести.Живей още дълго с дарбата си…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Колко добре звучи думичката „представена“. Представена книга .
  Колко грубо скрибуца в ушите ми пустият му чуждик „презентация“. То после презентацията изисква и техника.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.