Отворено писмо до Александър Сабанов от Димитър Кочланов

Уважаеми читатели,
в редакцията се получи отворено писмо до председателя на Общинския съвет в Силистра г-н Александър Сабанов. То е написано от бившия актьор в местния театър Димитър Кочланов. Предлагаме на вашето внимание пълния текст на писмото без абсолютно никаква редакторска намеса. Ще публикуваме и официалния отговор на г-н Александър Сабанов. Готови сме да публикуваме и други мнения по темата.
Напомняме на някои хора, че Паралел44 не заема ничи

Димитър Кочланов
Димитър Кочланов
Александър Сабанов
Александър Сабанов

Уважаеми читатели,
в редакцията се получи отворено писмо до председателя на Общинския съвет в Силистра г-н Александър Сабанов. То е написано от бившия актьор в местния театър Димитър Кочланов. Предлагаме на вашето внимание пълния текст на писмото без абсолютно никаква редакторска намеса. Ще публикуваме и официалния отговор на г-н Александър Сабанов. Готови сме да публикуваме и други мнения по темата.

Ето и самото отворено писмо от г-н Димитър Кочланов:

Уважаеми /макар и протоколно/ господин Сабанов. Не се съмнявайте, че ако трябва, това мое обръщение ще събере подписите на хиляди наши съграждани! Уверен съм и затова си позволявам да Ви пиша и от тяхно име.  Преди около година, Вие станахте инициатор и подкрепихте един акт, който въпреки, не само моите предупреждения, нанесе очакван удар върху и без това бедния откъм културен живот наш градец, като наложихте протежето си Борислав Ненков за директор на Драматично-куклен театър „Сава Доброплодни“-Силистра. И не ни излизайте с „номера“ че Ненков е спечелил честно конкурса! Това са изтъркани пинизи, на които вече никой не хваща вяра! Политическа маша или „наш човек“ по познатата българска, шуро-баджанашка схема, няма значение. Важното е, че с Вашата активна подкрепа, некадърника Ненков доведе до фалит професионална културна институция със 68 годишна традиция! Разбирате ли какво се получава? Още преди той и Вие да сте се родили в Силистра е имало театър! В един момент се появявате незнайно откъде и затривате граденото с десетилетия! Откъде накъде?!?! С какво право лишавате града от глътката свежест в блатясалото ни съвремие? Кой ви оторизира??? И днес, когато людете се питат защо се е получило така, няма кой да им отговори! Някак си неловко се получава, господин Сабанов! Кофти! Въпроси, въпросчета и въпросченца бол, а ответ – йок! Получава се така, че ръководители на Общински съвет и Култура, със заплати, които ви плащаме с нашите данъци, мълчите, сякаш нищо особено не се е случило. А то се случи! Сгромолясващо се случи, ей Богу! Цяла България ни гледа със съжаление и недоумение! Не го ли усетихте или не Ви пука?!? От 1872 година в Силистра има театрални представления, а благодарение на Вас, вече има само тъжни факти! Защото назначихте, „ръкоположихте“ некадърник, благодарение на който ни взеха щатните бройки и ги дадоха на Добрич! Но в Добрич бачкат здраво и възродиха старата му театрална слава! Защото директора им не мислеше как да уволни приятелите на стария директор, независимо от професионалните им качества! И не мислеше как да уреди жена си с по-висока заплата! А защото стабилноста и високия професионализъм на големия в близкото минало театър „Йордан Йовков“, в редиците на който имаше четирима заслужили артисти /рядкост за провинциален театър/ беше приоритет на сегашното им ръководство. Затова им дадоха нашите щатни бройки и ни оставиха да лапаме мухите! И само Добрич ли? Няма друг град и театър наказани по такъв начин! Хак ни е, че мълчахме преди година! Кел файда, че сега пишем и приказваме?! Дано все пак, някога и нашия град го споходи Добричкия успех!
Та мисълта ми беше, г-н Сабанов, че ще е честно и почтено, да вземете, ей тъй, от „кумува срама“ поне, да обясните на нас, Вашите избиратели, защо се тъй получи? Или поне с половин уста да поднесете някакви там извинения! По-достойно би било, нали? Само не се опитвайте да пробутвате шаблончета от рода на: „световна криза“, „съкращения и реформи“ и пр. Не сме навити, отново да ни замазвате очите!Недейте! Ще станете хептен смешни! Както вече веднъж го направихте пред събранието на театралния състав преди година. Помните ли, как нагло излъгахте сума ти народ, че нямате нищо общо с далаверата! Нали знаете господине, че нищо не остава скрито-покрито под слънцето?
Ние с моята съпруга, навремето, повярвахме в благородните намерения, залегнали в програмата на ПП Герб и решихме да станем нейни членове и съмишленици. Бяхме приети и… Какво беше изумлението ни и разочарованието ни, след като разбрахме, че и Борислав Ненков е член на тая партия! Дори не дойдохме да си получим членските карти! Съвест, морал и етика не ни позволиха да бъдем съпартийци на индивид-унищожител на цяла културна институция, воден единствено от амбицията да мъсти и затрива всичко свързано със Стефан Стайчев!  Все още се надяваме, че „горе“ в София има здраво мислене, за разлика от някои местни власти, и ако Вие не вземете отношение и не отговорите на набъбналите въпроси, ще ги поискаме директно от София!
За всички, които Ви избрахме да ръководите града, а не да го съсипвате и чакаме Вашия отговор:

ДИМИТЪР КОЧЛАНОВ – актьор, режисьор и драматург с 48 годишен сценичен стаж

62 thoughts on “Отворено писмо до Александър Сабанов от Димитър Кочланов

 1. Ехаааа, екшъна, наречен силистренски театър продължава с пълна сила. само така, хевиметъл. Само дето протестиращите не разбраха, че това е положението и промяна няма да има, Ненков ще си изкара мандата, а ако успее да затрие през това време театъра това вече ще лежи на съвестта на други хора.Дреме му на Ненков и Ненковица хич не го е грижа за силистренския театър, да вървят заплатите на Ненков и Ненковица, а другото – много важно. това е истината, братя и сестри. На оружиееееееееее 🙂

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Напротив, ако сме достатъчно натоятелни ще се промени. Ние сме силните. Както сме ги „качили“, така ще ги „свалим“

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Директорът на театъра Борислав Ненков до колкото си спомням преди 1 година бе назначен на този пост с защитена от него програма. Не е ли време някой да му потърси сметка защо не я изпълнява? На пресконференциите си пред тукашни представители на медии той изрече, че най-много се безпокои от празния театрален салон и ще направи всичко, за да го напълни със зрители. Направили ли го?!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Ма вижте го господина(или по скоро другаря – че по му ходи) сабанов как само гузно дори от снимката гледа. Ей парашутист?Как се озова шефче а?Парите на тати и на мама помогнаха а?Брашно се раздава ме ли догодина, или пари на ръка тоз път а?Мина ви времето и на Вас – поредните лъжци!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. странни неща стават в Силистра.Леквидира се театъра,името ФК“Доростол“ се използва от варненска банда коята загроби славния тим „Спартак“ Вн,общината е затънала в многомилионни дългове и на кмета хич не му пука .Закриват се детски градини но се финансира ФК“Доростол“ ,наркодилърите си „работят“ необезпокоявани.Проституцията е под чадър.Болницата е във финансов колапс.Дето имаше свестен общински имот ,го харизаха на „назначени“бизнесмени.Кмета се разпорежда с по 400 лв.на ден за „пжосрещане на гости“ ,навсякъде млъсно,улиците не са мити от 20 години.Навсякъде цигания.А Силистра е град с хилядолетна история! До кога ще търпим да ни назначават некадърници за управители на града ?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. Здравеопазване,образование……култура!!
  Някои спомняли си какво означават тези думи..??
  От 20 г. всички управници „управяха“ т.е. реформираха,така е модерно да се казва,житието и битието ни.
  Защо ни е здравеопазване-според „Плана Ран“ вече трябваше да сме 3 милиона.Инат народ,не ще да мре!
  Образование-това кък какво е..??
  Глупави и гладни – лесно се управляват!!
  Култура,просвещение…г-н Кочланов,за 20г. измислена демокрация не разбрахте ли,че в театрите няма далавера,освен да ги затриеш,а после да ги превърнеш в поредния бардак!
  Какво да се очаква от индивиди с един пръст чело и четири пръста череп…???
  С каквито живели,такива станали…..“Такъв ни е материала“/цитат Б.Б./.
  Господи,какво провидение….

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Доколкото се сещам, тоя Ненков бе назначен от министър Стефан Данаилов. Да ви имам конспирацията. Излиза, че Сабанов е близък със Стефан Данаилов?! Това възможно ли е?!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Със Стефан Данаилов не е бил близък Сабанов, но не забравейте, че тогава беше кандидат за депутат и председател на Общински съвет.
   Та точно присъствието на Александър Сабанов в качеството му на председател на Общинския съвет и разговорите му с комисията, на която е обяснил, че е там, за да подкрепи единия от кандидатите, а именно некадърника Ненков.Какво може да направи комисията наредено е „нашия „човек да бъде първи и толкоз. А нима само с театъра е така, да се огледами какви хора назначиха на възлови места……..

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. И кои бяха в комисията?!?! От БСП. И що са се повлияли от Сабанов?!?!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Само Нели Стоилова е била като зам.кмет култура и е подписала протокола с особено мнение.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Браво г-н Колчанов! Организирайте подписка, аз и моите близки първи ще се разпишем! Въпросите, които задавате към г-н Сабанов се отнасят и към кмета и зам.кметицата… Щото аз не чух общината някак да е реагирала на това безумие…. На кой ли му пука? Всичко е тръгнало по надолнището….И Колев е прав…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Г-н кмете, защо оставихте града без театър??? Със зъби и нокти трябваше да се борите, за да го запазите, дори и заради паметта на родителите си… Много жалко за Вас г-н кмете!?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. По време на кметуването му Силистра останане само без театър.От 1999 год.до сега са закрити безброй,детски градини,училища,спортни обекти.За сметка на това Силистра се сдоби с безброй казина,игрални автомати,бинго зала,погребални бюра.Хиляди талантливи Силистренци напуснаха града,за търсят препитание във Варна,София или чу жбина.Такова обедняване и безпъница Силистра не помни!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. Принципно съм съвсем съгласна с г-н Колчанов! Ама той не е ли пенсионер (ако бъркам, моля за извинение)? Трябва младите хора в този театър (или каквото е останало от него) да се посъбудят и да изметат кукуто Ненков и кукувицата Ненковица!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Джей Ло, да пенсионер съм, макар че няма такова понятие като „пенсиониран артист“ Но не това е важното. Явно, че не сте разбрали. ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР в Силистра ВЕЧЕ НЯМА! Остана само кукления. Така че младите хора в театъра трябваше преди година да направят това, за което ги призовавате. Сега ще получат по една невзрачна сумичка като обещетение за съкращенията и… НА БОРСАТА! Наистина жалко, но уви такива са фактите. Оттук нататък Силистра ще се гордее с празната си „приемна сцена“ Може би за благодарност да я кръстят „Борислав Ненков“!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. доколкото имам поглед,залата е пълна само на гостуващи постановки…..а къде са на постановка от афиша на Силистренският театър….. това беше и по времето на „великият“ Стефан Стайчев,нека си припомним ….. 5 или 6 човека на представление…..ние гражданите сме си виновни,да си го кажем честно в очи,но по лесно е да обвиним всички други,ние не сме виновни…..

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. за цял сезон,само едно свястно нещо,постановката на Камен Донев. Твърде оптимистично звучи за определението ГОСТУВАЩИ ПОСТАНОВКИ.Има в артистичните среди такова понятие:пътуващ вариант на пиеса (вариант за бързо вземане на бързи пари от неприятен обект- с други думи ХАЛТУРА). Град Силистра в момента е превърнат в такъв обект. Такъв обект за Силистренския Театър,бе с.Голеш. В момента благодарение на ерудита-идиот ненков,град Силистра е превърнат в ГОЛЕШ-а на София. А на феновете на гостуващите постановки препоръчвам,да гледат едно и също представление в Силистра и после в София…..Както се казва,открий разликата !

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. Извинете, др.Балушев не отговаря ли за културата?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Балушко никога не отговаря. Той РЪКОВОДИ, ТОЙ УПРАВЛЯВА . От 30 години – той просто е БалуШЕФ.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Както се казва – нищо ново не е научено и нищо старо не е забравено…..

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 11. Алооо, не обиждайте КУКУТО с гадни прозвища като Ненков и Ненковица !!!

  Е, е кво като Колчанов е пенсионер ? Той пита, задава ясни, но неудобни за някого въпроси. И аз се подписвам под тези въпроси.
  И аз питам каква е била концепцията на спечелилия конкурса Ненков, ако не е била СПАСИТЕЛНА ? И каква е била ГЕРБ-подкрепата, ако не е предвиждала спасяването на театъра ? Защо е назначен Ненков, щом театърът е почти закрит. И ако не се е справил защо още стои ? Защо остава подкрепата му от ГЕРБ ? Дали ГЕРБ не са искали именно това: театърът да се закрие и щом целта е постигната, Ненков ще бъде съхранен поне до края на мандата. И още: с какво КМЕТЪТ и НЕЛЕТО помогнаха да не се случи това ? Или и тяхната помощ съвпада с намеренията на Сашко Стаханов ? И оше: къде е депутатинът Стефко Господинчов ? Или той е там, където стои диригентът – т.е. най-отпред и дирижира процеса?… Питам аз, пита г-н Кочланов, питат още мноооого, мноооого хора. Ответ няма. Няма и да има. Защото отсреща стоят, не чуват и не виждат някакви глухонеми същества. Които НИЕ издигнахме, подкрепихме и им се доверихме… Да, но идват избори, нали ? Идат избори, хора. Мислете !!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. ;мислете и масово тласувайте!не разрешавайте ДПС, ромите и пенсиите да определят кой да решава съдбата на Силистра!Млади хора,Силистренци обединете се против пошлостта и бандитската схема,която от много години методично унищожава Силистра!Има умни,честни и способни хора в Силистра!Срам е за града хора като Андонов,Балужев,пенчев,Жабата и прочие лица да властват тук.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. „Млади хора,Силистренци обединете………..“ и какво ще направим тате няма нито мелница нито заложна къща. Наближават избори и съм сигурен че ще бъдат пак старите муцуни.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Напротив, тия муцуни точно това най-много ги е страх – да не вземат всички да гласуват!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 12. към всички
  какво ревете не ми е ясно
  то пък имахме един театър, да ревеш от умиление
  пълно със станажнти със средно образование които не излизаха от кръчмите
  те и сега са вечно пияни по улиците и като ги видиш, само залитат и лъхат
  за морала на „артистките“ да не говорим, мога да ви разкажа за една,две от тях дето вече са се превърнали в легенда в силистренския ънъдрграунд
  много правилно че го закриват, на нас такъв театър с такива „артисти“ не ни трябва
  това си беше някакъв кръжок по художествена самодейност който имаше една по голяма собствена сграда
  като виждах как се търкаляха по улиците пияни или всеки ден с различни мъже ме хващаше срам че имаме театър

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Анонимний, стадо без мърша не може. Хайде да не слагаме всички под общ знаменател! Ти например, колко постановки си гледал в последните три години и ще можеш ли да изложиш естетическите си претенции, или ей така, „пет за четири“ взимаш отношение с невероятна компетентност, както виждам, по всякакви въпроси. Доста енциклопедични личности биха ти завидяли, за „активните“ ти позиции. Аз, не!!!!!!!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. като ти чета мъдростите,не мога да разбера,ти от кои си.От едните,или от другите????!!!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Аз съм от мене си. Затова излизам с името си, за разлика от теб „незнайния воин“ скрит в миша дупка! Сигурно не знаеш къде е входа на театъра, но с „висша компетентност“ раздаваш правосъдие! Щом не си наясно с нещо, не се обаждай, защото ставаш смешен! Просто ти личи, в кой ден си станал с четирибуквието си нагоре и кога – нормално! А колкото до „мъдростите“ ми, прав си. Не се съмнявам, че не можеш да ги разбереш. Те не са за твоята категория! Бъди щастлив! Всъщност, такива като тебе са винаги щастливи! Блазе ви!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  3. Кой си ти бе умнико ?От къде толкова добре познаваш актьорският състав на театъра /има само два варианта или да си бил един от тях или да се дупелизеца на Ненкови!Като си толкова умен и вещ защо не се представиш с името си или те е срам ???

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  4. Абе ти с тия 5 промила как разбра -отвън ли са, отвътре ли? 🙂

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 13. “като ти чета мъдростите,не мога да разбера,ти от кои си“- г-н Кочланов,въпроса не бе към вас,а към разбирача дето размишлява за силистренския ъндърграунд и за ролята на силистренския театър в неговото съществуване.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. В такъв случай, прося извинение! Стават грешки в живота!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 14. Ако Вежди Рашидов прочете тези коментари, може да размисли. Юлиане, моля, намерете бърз начин да му ги предоставите! Писмо, ел. писмо, телефон – спешно е, моля те!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 15. Вси4ки знаем как оцелява6е театъра по времето на Стайчев. Иво звънеше на всички общински преедприятия да купуват билети, преди постановките и се получаваше така: билетите продадени а салона празен. А на сцената само пенсионери!? Кой има нужда от това!?

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. нянкови не обявавайте вашите схеми на организация на представления,за схемите на Стайчев! “’Незабравимото,титанично творение “Женско царство“,как беше организирано,а??? С помощта на герб, а откупената от кмета премиера на “Разплатата“,дебело подчертавам премиера. Откупка на премиера:това е патент на нянкови и нянковисти.Е точно за това се стигна до голямата балтия за драматичния театър.А на адвокатите на нещастното нянков ще кажа едно.ТЕАТЪРЪТ В СИЛИСТРА Е ЗАГРОБЕН ПО ВРЕМЕТО НА НЯНКОВ,ТОВА Е ЕДИНСТВЕНИЯ И НЕОСПОРИМ ФАКТ. А факта,както е известно,Е УПОРИТО НЕЩО

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 16. Кой е Кочланов? Некадърник на преклонна пенсионна възраст с болни амбиции за величие.Работил като непрофесионален артист,гледал свине,пъдпъдъци, зарзаватчия и др.нищо общо с титлите които си присвоява режисьор, драматург и др поискайте му документи. Отвсякъде уволнен и гонен заради интриги, лъжи, завличане на пари от колеги, непрофесионализъм. Престоят му в бингозалбата е повече отколкото в театъра.Бил на ръба да удоши директорката на шуменския театър защото го уволнила и се хвалеше че срещу една водка Ст Стайчев го взел на работа, а в последствие и жена му алкохоличка – пенсионерка, която си получаваше заплатата без да стъпи на сцената. Индивид без морал и свян Единствената му дъщеря, която нарича оплодената яйцеклетка на Иванка – бившата му жена се е отрекла от него, както и родителите му, които го лишиха от наследство и се отрекоха от него.Тях споменаваше с обидни епитети и псувни. След като Б Ненков отказа да включи в репертоара гениалната му творба „Глупости на търкалета“ си спечели враг №1. Последваха заплашителни писма,писане по медии,чукане по вратите на кмета и зам кмета и др.Най-сетне намери поле за изява в Паралел 44 при Юлиян Желев и доволно потриват ръце,че са оклеветили и оплюли един ерудиран творец като Б Ненков.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. голям смях в селистра……..
   😉

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Колега,Силистра се пише, СИЛИСТРА! Абе я ползвай,само емотикони,че по-сигурно.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. и какъв колега съм ти…….по чашка……по образование…..по месторабота………или по „драскане“ в сайтове…..

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    2. То и София се пишеше – Селофия ли беше, Сметофия ли…

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Борислав Ненков- ерудиран творец,звучи ми,като дървено желязо.Оксиморон отвсякъде. нянков(престани да ползваш женски никове),то че приличаш на зле поддържана бабичка си е така,ама чак пък толкова.Това за бабичката,ако не ми вярваш,питай жена си и последното й любовно приключение. Та за Кочланов.Това което си надраскал за него,ми прилича на труд на едно злобно мекотело,което стигнало до дъното на отчаянието си и омразата към целия свят. Ти си едно ТО ! A това дето си го надраскал за Кочлана,дори да е вярно донякъде,за теб се отнася стократно,хилядократно.А пък специално ти да даваш професионални квалификации,ти който няма една главна роля,ти който една роличка не можеш да назубриш дори,ти който чрез подлагане на жена си на разни режисьори си получавал по две реплики в тричасов спектакъл….Пред теб всеки студент първи курс,от измислените актьорски школи,към които ти имаш слабост е майстор в занаята си.И най лошото за теб,че и ти го осъзнаваш това.От там е и злобата в теб,към цялото съсловие. Да обобщим: Като “човек“ и “професионалист“ ти си едно ТО!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  3. От Юл. ЖЕЛЕВ:
   Искам да ви кажа няколко неща.
   Започвам с това, че съм на границата да закрия сайта Паралел44. Трябва ми само една капка, за да прелее чашата. Защото каквото и да се направи, за да бъдете информирани, в крайна сметка аз и екипа събираме негативите. Понеже вие сте вечно недоволни от нещо. Не си мислете, че всичко това го правим, заради парите. Пари в сайта няма, не влизат, вадим от собствените си джобове, за да го издържаме.
   Второ. По случая с театъра не сме заемали и нямаме никакво намерение да заемаме каквато и да е страна в спора. Г-н Кочланов се обади и попита дали може да публикува едно отворено писмо, казахме му, че може. След това дойде отговорът от г-н Сабанов – веднага го публикувахме. Изобщо, ние нямаме никакво право да заемаме страна в нечий спор, който се отразява в нашия сайт. Такива са писаните и неписаните правила.
   Трето. Аз не разбирам защо винаги другите са ви виновни? Спорът е между вас и протестиращата срещу г-н Борислав Ненков група от хора. Който от вас потърси медиите, за да публикува или сподели неща, винаги сме били отворени и сме откликвали на желанието.
   И последно. Наистина ми е накипяло страшно много и като нищо ще закрия този сайт. Трябва ми само още една капчица. Ще го направя и окото ми няма да мигне.

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Капчица, какво трябва…?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   2. Ало, Паралелчооо, Закрий го, бе ! Аз отдавна ти казах, че в стремежа си да си безпристрастен, ти си червен. И като закриеш сайта, още веднаж ще покажеш, че като червените не можеш да понасяш различия в мненията и това те кара да психясваш. А що се отнася до едната капчица, да не би това да съм аз ? Отдавна не те бях безпокоила. Но капчиците затова са: да капят, да капят бавно, бавно, как-кап, кап-кап кап-кааааап !…

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. то пък другите управляващи така се вслушват в чуждите мнения че………

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   3. Юлка, цялото общество е настръхнало – безработица, безпаричие, безпринципност…. какво още?
    Така, че остави хорага да си споделят впечатленията – още повече, че когато са анонимни, това сякаш ги стимулира да разсъждават нормално….
    Вярно, че не винаги епитетите са „литературни“, но какво от това….
    И не посягай на сайта – той си е готин….аз дори се изненадах от това…
    Желая успехи на целия колектив!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   4. юлияне как ще закриваш сайта…………ние какво ще правим…….ще ни отнемеш единственното удоволствие……виж………август е………зарежи сайта и всички които пишем тук…….върви малко на море……ако нямаш пари ……. направи така че който иска да коментира ………да пуска смс на кратък номер и получава обонамент за 2 седмици да пише колкото си иска…….до края на годината ще си купиш мазерати GT ……и някоя кинта ще остане за вила на морето……може и томбола за разиграеш с плазмен телевизор………климатик…….лаптоп…..

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   5. Юлияне, не се ядосвай! Остави хората, които нямат друга работа да се „изявяват“ тук! Агресията трябва да избие някъде. Ти не си виновен, че сме народ от завистливци и… хайде, ще спра с определенията, че ще засегна някого незаслужено… Сайта е добър и се информираме за много събития от него! Споко!!!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  4. Така искрено не съм се смял отдавна „КОЛЕЖКЕ“! Честна дума. Бих ти отговорил по всички посочени от теб „компрометиращи ме“ точки, но е под достоинството ми да се задявам с индивиди, притежаващи ограничен интелектуален капацитет. Ще си позволя само един въпрос: Освен „брилянтното творение“- унищожаването на театъра, какво друго е сътворил в „кариерата“ си оплютия „ерудиран творец“ Ненков? Знайно е, че когато змията умира, най-много се стреми да хапе! И да ви допълня: Пропуснали сте в моята биография да кажете, че съм изнасилил прабаба си, че съм взривил апартамента на бивш мой директор, че съм участвал в два въоръжени грабежа на детски магазини и съм фалшифицирал банкноти от 7 и 9 лева. Целувам ви!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 17. Колко ерудиран творец е Б.Ненков незнам, но за едно г-н Кочланов е прав! Сега с нашият много „развит“ град не стига ,че едно кино няма,но и на театър вече не може да се отиде!!! И „колежке“ не обсъждайте битието на човечеца,едва ли и вие сте цвете за мирисане! Не го познавам,но евала че поне повдигна темата,така поне една маничка част от управляжащите ще разберат че не всички ги слушкат и следват като овце,защото на това ще заприличаме с тая колтура…

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 18. Не знам кой крив кой прав ама г-н Колчанов не произнесе такива обиди кат КОЛЕЖКАТА .Азсъм на35 и за последната година и половина съм ходил един път на театър .А преди ходех по често.Не знам кой са били директори и не ме интересува но искам да има театър не стига че едно кино няма в Силистра .Поне Доростол влезе в б група най вероятно не за дълго.Така става когато постове се заемат от АЛЧНИ БЕЗСКРУПОЛНИ ихора НЕКАДЪРНИ за поста си примери много в нашия град.А тук се заформя як театър да не казвам ЦИРК.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 19. Няма да го закриете г-н Желев, много добре ви познавам. Това е вашия манталитет ,ниво, това е храна за вас.Сайта ви се поддържа от некадърници като Кочланов,Валентин Йорданов,Ю.Русев, Живка Йорданова.Елементарни типове,обсебени от себе си и не виждат по горе от носа си.Нито един от тях няма нищо общо с културата. Личи им от пасквилите,злобни, некомпетентни.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. НА ЯНА
   „….И пак го питат, питат разпитват:
   – Даваш ли даваш, Балканджи Йово, хубава Яна на чужда вяра?
   – Може войводо! Тарифа има. 100 евро кеш, плащаш и взимаш!“…
   Надявам се всички да се досетят каква е професията на Яна!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. ех че много пари за толкова евтин човек!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   2. Наистина не вярвам,че падате толкова долу…та Вие г-н Кочланов сте човек от „културния свят“ на град Силистра,ако изобщо има такъв.Какви са тези коментари,това е просто….клюкарене.Грозно е граждани на Силистра

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Грозно е,да! Но ако знаехте, какво е ненков цяла година да се прави пред теб на директор….

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Коя си ти Яне ,че толкова добре познаваш изброените от теб хора!Колко пъти се погрижи за тяхните нужди ,колко пъти си ги гледала на сцена????Или Ненков ти плаща от парите на театъра да злословиш по адрес на хората само и само да го изкараш кадърен ????Вземете и си ходете някъде далечко от Силистра,защото продължавайки в същият дух доста тесничък ще ви се стори града!Ще чакам с нетърпение откритото заседание в което ненков ще даде финансов отчет/интересно как ще отчете злоупотребите си/.Дупелисци на ненков вземете се в ръце и пренасочете енергията си някъде другаде защото на ненков времето наближава да изтече!
   P.s.Името ненков е умишлено с малки букви защото човек като него не заслужава главни инициали!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 20. Юлиане,паралелци забелязвате ли,нянкови театъра затвориха, сега са се орентирали сайта ви да затворят. Не им обръщайте внимание. нянкови,сладури,ние ви обичаме!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.