Отиде си Любен Антонов!

DSCN0891 (Small)След кратко боледуване на 81-годишна възраст в Силистра почина журналистът Любен Антонов… Той бе кореспондент на Българското национално радио в Русе до пенсионирането си през 1990 г., а след това – в Силистра.
Любен Антонов е роден през 1928 година в Монтана. Завършил е първия задочен випуск по журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ през 1963 година. Първата му журналистическа работа е като кореспондент на вестник „Патриот“ през 1954 година. От 1958 до 2003 година е кореспондент на БНР за Русе и Силистра. В Силистра живее и работи от 1974 година. Има пет авторски книги, последната от които – „Живот на длан“ – излезе през 2008 година.
Поклонението пред тленните останки на Любен Антонов ще се състои на 18 август, от 10.00 часа в силистренския драматичен театър „Сава Доброплодни“.
До последния си дъх бай Любен, както го наричаха всички журналисти от Силистра, не остана безучастен към проблемите на града. Той ще остане завинаги в нашите спомени като човек, който винаги е помагал на хората, ние никога няма да забравим неговите съвети, когато започвахме млади и неопитни в трудната и сложна журналистическа професия.

СБОГОМ, БАЙ ЛЮБЕНЕ!
СКЪРБИМ ЗА ТЕБ!
БОГ ДА ТЕ ПРОСТИ!