Отложиха пръскането срещу комарите

Пръскането срещу комарите се отлага за 29 юли, заради очакваните валежи, съобщиха днес от общината в Силистра. До това решение са стигнали членовете на специално създадената комисия за огранич

Пръскането срещу комарите се отлага за 29 юли, заради очакваните валежи, съобщиха днес от общината в Силистра. До това решение са стигнали членовете на специално създадената комисия за ограничаване на популацията на кръвопиещите.
Според новото разписание, химическата обработка ще започне на 29 юли в 21.00 часа и ще обхване 6 400 дка зелени площи в Силистра и селата Сребърна и Ветрен. На следващия ден – 30 юли,  от 05.00 часа пък ще стартира пръскането от самолет на близо 10 000 декара зелена ивица по крайбрежието на Дунав и селата Айдемир, Калипетрово, Сребърна и Ветрен, уточняват от силистренската община. Оттам увериха, че химическата обработка няма да засегне резервата „Сребърна“.
В същото време стана известно, че новите дати за пръскане са били съгласуване с управата на отсрещния румънски град Кълъраш, които също потвърдили, че ще действат съвместно със силистренските екипи.

50 thoughts on “Отложиха пръскането срещу комарите

 1. Лятото мина те щели да пръскат , нямат срама .

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. Навярно др. Балушев е ходатайствал пръскането да стане на 09.09., т.е. на Девети септември… така ще отзнаменува и празника на неговата си партия…..

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. а седесарите като са на власт ще пръскат на 10 ноември ли
    😉

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Те отдавна са политически трупове….. Само си припомни кои бяха областните шефове на СДС през последните 15 г. в Силистра…

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 2. Казах аз, че ще се дойде зимата…само да не се окажа лош пророк ха-ха-ха-ха-ха Ей, то бива идиотщина, ама за такива размери в Общината не съм се и надявала ха-ха-ха

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 3. Лятото отмина. Оставете комарите да си умрат от старост !

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 4. УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 5. e вие какво искате, да пръскат, да завали дъжда, да измие препарата, комарите да си останат, и вие пак да намерите за какво да недоволствате :)) и защо точно Общината само е виновна, че не разбрах, а къде е областния – нали имаше информация, че той е поел операцията, че лично министър Цветанов следи нещата по цялото поречие на реката… или така е по-лесно – кметът виновен и за дъжда, и за пека, и за всичко….

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. кой е тъп се вижда от коментара ти, даже не знаеш и думата как се пише… но ако все пак можеш да прочетеш, поразрови тук в сайта, пък може и да се поограмотиш

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. чети и се образовай маааааа
    😉
    дравейте на всички Случи ми се нещо неприятно в събота Падна ми част от тапата plach Дали е това?! Доктора така каза като му обясних по телефона какво е… като желе, почти без цвят (с леко белезникав цвят). Днес съм на консултация и може би ще иска да ме прегледа. Попринцип не било страшно щом нямало кръв, болки и води… така се изрази той! Ама не е ли доста рано да се случва нещо такова? Между другото до преди 1 седмица използвах глобули Клион Д и Гино-Дактарин, може ли да е останало нещо от тях? …въпреки че като отделях секрети, докато ги използвах, бяха доста по-различни от това, което изтече сега?!
    От сряда пак съм на работа за 15 дни (до сега си бях в къщи, защото лежах за задържане в болница в началото на бременността) и не ми се ще да имам неприятности… дали трябва да ходя изобщо?! Попринцип ми се ходи, защото вече не издържам в къщи и едвам го накарах доктора да ме пусне поне за малко преди да излезна по майчинство, за да се разсея eye rolling smiley
    Вие на какво мнение сте момичета? Кажете ако на някоя от вас се е случвало нещо такова eye rolling smiley
    Благодаря ви предварително

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 6. Явно им прави удоволствие да си играят с нервите и здравето на гражданите!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. нито кмета, нито областния са виновни че времето е нестабилно, толкова ли не е ясно!?!? ама то всеки разбира от всичко и всеки трябва да коментира всичко!

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. еееее, ама така не остават възможности да се поупражни злобата….

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Ако имаш внуче или малко дете.. и то е изпохапано от милите женски комари /защото мъжките не хапят/ дали отново така ще разсъждавате????

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    2. инфо за ББ /но не Борисов/……надявам се да не бъде цензурирано
     😉

     Машинка против комари – детска

     Без да е необходимо използването на вредни химикали или спрейове върху деликатната бебешка кожа, това устройство представлява безопасен и лесен начин за отблъскване на комарите.

     Устройството не излъчва DEET и инсектициди, излъчва безопасен, нискочестотен звук, симулиращ шум от крила на водното конче, който е естествен враг на комарите.

     Има удобна щипка, която спомага прикрепянето и към детски колички, кошарки, автомобилни седалки.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   2. Тогава дайте ни ясна формулировка що е то „стабилно“ време за вас, или за кмета, или може би някой синоптик да каже, дали до 27 юли 2010г. не е имало „стабилно“ време. А коментари ще има, докато такива са на власт – неизбежно е!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. формулировка? дайте ми тогава обяснение каква е връзката: тези, които са на власт – наличие на комари – всекидневни валежи!!! и добре, че баба на Ветрен няма лаптоп, че тя как щеше да попържа тука – не ви е работа 🙂

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    2. ами драги, стабилно време, подходящо за пръскане означава сигурно няколко дни да няма вятър, да не вали, да даде възможност на фирмата, която ще обработва наземно, да пристигне от съответното населено място, тъй като силистренска фирма с такава дейност и техника няма, а на другата сигурно не сме й само ние на главата…. формулировката е лесна, стига човек да поразрови и прочете. Чичко Гугъл предлага много възможности.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    3. dd , това го обяснявай на оная баба от Ветрен с лаптопа.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    4. прав си, тя поне ще схване за какво става дума

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    5. И ще схване за кого да гласува до година…

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    6. Със замразени пенсии и заплати до 2012г както днес обявиха . Със закрити болници и растяща беработица. Със профилактичен бой на семейства както си стоят вкъщи. Списъка ще е много дълъг, но за който има време и желание:( http://www.afera.bg/index.php?option=com_content&task=view&id=12706&Itemid=1). С лиспа на бели пари за черни дни през 2011г. да се харчат ей така с лека ръка. Вярно не само бабата ще се усети ,за кого ще гласува, а най-добре ще бъде да не се гласува избощо, защо по този начин се подкрепят все иедни и същи „загрижени“ обирджии, които ще паразитират на гърба на обикновенните хора. .
     А за да има ефект борбата с летящите гадини, са нужни минимум 2-3 пъти да се извърши обработка в рамките на 3 месеца – така казва чичко Гугъл. Така че, ако искаме да има поне минимален ефект е редно средствата според мен да разходват разумно и да се търси максималния ефект. Това ще рече, че ако има вероятност за дъжд е по-добре да се изчака. По добре ле ще е някой с лека ръка да профука дори и тази малка възможност без никакъв ефект, или давай тук да пишем защото в нета и на масата сме много силни , но като дойде ред да направим със собствени сили сме по ниски от тревата, и все чакаме някой друг да я свърши.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    7. Стефан бъркаш местните избори с парламентарните, до тук ставаше въпрос за управлението на общината, която се управлява по-вече от лошо. Ако някой му харесва всичко което се случва в града ни, то си е за негова сметка.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 7. Комар, ако не ти е ясно, ще ти обясня каква е връзката на кмета с комарите:
  1.Местното самоуправление се изразява в правото и реалната възможност на гражданите и избраните от тях органи да решават самостоятелно всички въпроси от местно значение, които законът е предоставил в тяхна компетентност в сферата на здравеопазването, опазването на околната среда и др.
  2.Кметът на Община е орган на изпълнителната власт в общината, като в своята дейност кметът се ръководи от закона, актовете на общинския съвет и решенията на населението. Същия следва да:
  – ръководи цялата изпълнителна дейност на общината
  -насочва и координира дейността на специализираните изпълнителни органи
  -организира и провежда действия по защита на населението при бедствия и аварии и др.
  Това да се твърди, че тези които са на власт нямат нищо общо с това е най-малкото несериозно! Те са там единствено за да служат на гражданите, които са ги избрали все пак!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. ……а къде остави командировките……а пиянските гуляи…..а песновките в кръчмите……ти знаеш ли какво е да плюскаш да пиеш че и да пееш по микрофона цяла нощ ……..и а другия ден да отидеш трезвен на работа и да мислиш за комарите………мани мани….кметската работа е много сложна……..и четвърти мандат иска……
   😉
   .. кмета ако можеше да чете и да проумее какви са му правомощията……щеше да си подаде оставката…..

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  2. Като са там за да ни служат, защо не пръскат май месец, когато трябва да се пръска!? Защо няма една работеща оществена чешма в жегите?! Защо тревата в градинките мина метър и се завъдиха кърлежи преди да я окосят!? Защо кварталите цяла зима си стояха непочистени, а някой обясняваше, че парите свършили защото извозвали сняг в Дунав!? И защо изобщо ги търпим тези…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Елементарно, защото никой в общината не работи.
    Помислете пак за това на кметските избори.

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  3. ама не ми обясни връзката с дъжда 🙂 а пък това бла-бла по-горе сме го чели, пък и областния намесихте

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Като разбереш връзката с дъжда се обади!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 8. Пръскането може да се отложи за 29 декември

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 9. Ами те ги чакат малко да се охранят и тогава огън ,няма къде да бягат ,но ако не напръскат Сребарна гьоля значи нищо не са направили ,те там им е базата на комаро

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 10. Месечна прогноза за юли

  Тази година средната месечна температура се очаква да бъде около и по-ниска от нормалната, която в равнините е между 21 и 25 градуса, във високите полета – между 18 и 20, а в планините – от 10 до 15 градуса.
  Месечната сума на валежите в Западна България ще бъде по-голяма, а в Източна България – около и по-малка от нормалната, която за равнините е между 40 и 60 л на кв. м, по Черноморието и долината на Струма – между 30 и 50, а за планинските райони – от 70 до 120 л на кв. м.
  През по-голямата част на месеца ще преобладава слънчево време. Броят на облачните дни ще бъде между 2 и 6, а на слънчевите – между 10 и 15. Най-голяма вероятност за краткотрайни превалявания, придружени с гръмотевични бури, и временно понижение на температурите има през първите дни на юли, около 10-и, около 18-и, около 25-и и в края на юли. Броят на дните с валежи в равнините се очаква да е около 7, а в планините – до 12. Горещо ще бъде около 15 и 28 юли.
  Най-високите температури ще бъдат между 32 и 37 градуса, по Черноморието – около 31 градуса, а най-ниските – между 12 и 17 градуса.
  Продължителността на деня от 15 часа и 16 мин.

  И това ако е нестабилно време…. да ви имам кмета….

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. само дето има една малкааааааааа подробност, че тази прогноза е правена през предходния месец и както показа практиката, не е особено вярна. Що ли пък не прочете направената през 2009 г. прогноза за тази година? Или заровен в землянката, не си забелязал какво е времето в действителност….

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   1. Извинете, Вие личният пиар на кмета ли сте????

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Ние сме от пиара на кмета, но следващия!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   2. Четем такива прогнози, каквито вие от общината не ги четете. Естествено, че прогонозата за месец юли се прави през предходния месец, инъче няма да е прогноза, а ще е исторически документ. А всеки нормален човек вижда какво е времето в действителност – лято е! Вие да не сте с балтон и шал в момента в някоя климатизирана канцелария на общината?

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. ами освен месечни /от предходния месец/ се четат и по-краткосрочните /за няколко дни напред само/ прогнози, които между другото са много по-точни… ако не е така, няма да ти ги казват всяка вечер по телевизиите, а ще ти четат една от предходния месец, пък ти се спасявай…. а дали съм с балтон и шапка – моето облекло не е твоя грижа и добре че не е, че като гледам колко ограничен си, ще си ходя по мода от преди стотина години. И като за последно, не че дължа някакво обяснение, не работя в Общината /и слава Богу, че като гледам там как излизат в неплатени/, нито пък в институция, свързана с администрацията… което не пречи да чета и да си правя своите изводи, а ако те не харесват на някой, си е негов проблем.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    2. ……а на мен ми харесваш….
     😉
     dd…..а твоя ник какво означава

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    3. Е сети се де, пък и аз питам ли те за твоя ник?!

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    4. Естествено, че се четат всякакви прогнози, кой казва, че не се четат, друг е въпроса, че по всички телевизии, които визираш като източник на прогнози за времето, са различни. Въпроса е, че от месец май до сега имаше достатъчно хубави дни, които не са използвани, а лято отминава. По въпроса за облеклото ти има два аспекта, че имаш облекло или – нямаш такова. А щом казваш, че не работиш в общината, най – веротно е второто.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    5. може би от дебело дупе…..
     😉
     …….или греша……

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    6. Простотията ходела по хората – ти си поредното доказателство на тази народна мъдрост… И както се казва в друга такава мъдрост – по-умният отстъпва, така че продължавай да си ръсиш глупостите, не пречиш…. само се излагаш, но пък какво от това. Важното е да се изявиш.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

   3. що се палите, не мога да разбера! и то по сайтовете – анонимно! и обиждате наред! всички виждаме, че вали всеки ден, ама друго си е да плюем. предните години като се пръскаше за комари за друго се плюеше, нали? винаги има за какво!

    Палец нагоре 0 Палец надолу 0

    1. Предишните години, кагато се е пръскало против комари не се е говорило за това – и нормално. Щом има проблем трябва да се обсъжда и най важното да се решава.

     Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 11. Стига вече,че кметът започва да пее и ще си обърка текста на песничката.

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 12. еееееее доживяхме да пръскат тая година 🙂

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 13. Бреййй минаха веднъж,напръскаха и на 1-ви отново беше пълно с комари и то доста настървени … Евала на кмета!Няма по-голям /……../ от него!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

  1. зори недей така да плюеш кметчето…то си мисли, че роса пада……или че пак пръскат крещу комарите…….

   Палец нагоре 0 Палец надолу 0

 14. Нали това беше целта на занятието!!Минава се про-форма със самолет и се…..“пръска“….с какво,господ/кмета/ знае.Нали трябва да се „оправдаят“ средствата.
  По делата,сиреч..по комарите ще ги познаете.Пари има ли – НЯМА!!Комари имали-ИМА! И кмета сит и „природозащитниците“.Какво искате от комарите и те са божи твари,кои сме ние да ги осъждаме на смърт?Потърпете малко,зима идва,а с нея и комарите си отиват.Тогава пък сняг,затрупани улици.Кмета – пак виновен!Как да Ви се угоди….??!!

  Палец нагоре 0 Палец надолу 0

Comments are closed.