Отново силистренец е сред отличниците на Военноморското училище

Павел Желев е поредният силистренец – випускник, пълен отличник на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“. С диплома от 6,00 младият мъж завърши гражданската специалност „Корабоводене“ и в скоро време втори дом ще му стане световният океан.

Кметът на община Силистра д-р Юлиян Найденов изпрати на новия капитан поздравителен адрес, сребърна монета с герба на общината и туристическия алманах „България: туризъм, фестивали, традиции“.

В препълнената зала на училището присъстваха студенти и техните семейства, приятели, преподаватели, представители на държавната и местната власт, почетни консули, ректори на университети, представители на морски фирми, бивши и настоящи възпитаници на училището.

След успешно полагане на държавните изпити 326 студенти получиха своите дипломи с печата на най-престижната институция на морското образование в страната – флотската Алма матер. Те вече са морски капитани, корабни и океански инженери, електро- и радиоинженери, специалисти по управление и експлоатация на гражданския флот, морските и речните пристанища и компютърни специалисти.

Миналата година пак силистренец бе първенец на випуска, във военния профил на училището. Мичман Виктор Атанасов завърши с успех 5,60 специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво”, специализация „Корабоводене за ВМС“ и получи своите пагони и диплома лично от министъра на отбраната Красимир Каракачанов.