Пандемията падна, администрацията тръгна по гости при побратимите

По повод християнския празник Свети Дух, делегация от Силистра посетил побратимения град Лесковац в Сърбия. Поканата била отправена от кмета на града домакин д-р Горан Цветанович и председателя на Общинския съвет на Лесковац Александър Бурович, съобщи сайтът на общинската администрация в Силистра.

В делегацията участвали общинските съветници Гален Енев и Борислав Борисов и главният експерт по спортни дейности в община Силистра Калоян Петков.

След вдигането на мерките на коронавирусната пандемия градовете побратимени на Силистра продължават да градят общи проекти в сфери от взаимен интерес – обмен на културни, спортни и туристически продукти, се посочва в съобщението.

От общинската администрация не посочват какви общи проекти от взаимен интерес ще се осъществяват със сръбския град и кога ще са те.

Силистра е побратимен с десетина града от близки и далечни държави, но гражданите й така и не разбраха какви са ползите от това. Единственият символ на дружбата е клекналият Пегас, дарен в годините на соца от побратимения град Хмелницки от Украйна. Освен спорадичните воаяжи на общинските управници до дестинации по четирите посоки на света и снимки за спомен друго няма. Доскоро в центъра на града дори имаше табели, указващи посоките към побратимите. След големия ремонт на площада, обаче показателите изчезнаха, както и перспективите за реална полза от договорите за сътрудничество.