ПД "Социалдемократи" защити Радиоцентър-Силистра в специална декларация

Вълненията около решението на Общинския съвет да закрие Радиоцентър-Силистра не стихват

Вълненията около решението на Общинския съвет да закрие Радиоцентър-Силистра не стихват… Днес в подкрепа на електронната медия и против това решение в специална декларация се обявиха от Политическо движение „Социалдемократи“.  Тя е подписана от Стефан Райчев, Драга Неделчева и Иванка Ташева. Предлагаме ви пълния текст на декларацията:

„На 7 май се чества Денят на радиото и телевизията. Чувстваме се задължени точно на тази дата да оповестим позицията си по повод решението на Общинския съвет за закриване на Радиоцентър Силистра. Надяваме се символиката на двете събития да накара всички граждани да се замислят доколко представящите ги в законодателния орган на общината защитават техните интереси. Основно право, защитено от Конституцията на Република България е правото на информация. В община Силистра сме на път да лишим хиляди граждани от възможността да се осведомяват чрез общинското радио, което в много случаи е  единствен вариант за получаване на информация.
Уважаеми съграждани,
отбелязваме, че това се случва с гласовете на представителите в Общинския съвет на партиите ГЕРБ, ДПС, АТАКА  и трима независими общински съветници. Подчертаваме го изрично, за да се разграничим категорично от хората, чиято съвест позволи да се вземе това дискриминационно  и антихуманно решение. С лека ръка те загърбиха 60 годишната история на Радиоцентър Силистра вместо да съхраняват и развиват тази традиция. Най-лесният начин е унищожението. По трудно е да се намерят вариантите, с които да се съгражда и  помага.  Убедени сме, че има изход от създалата се ситуация. Не можем да оставим да бъде заличена единствената медия достигаща до селата. Медията,която има и важната функция да информира  населението при бедствия и аварии. Повече от красноричиви са подбудите и користните интереси на вносителя на решението. Призоваваме кмета на Община Силистра да предприеме необходимите административни действия пред СЕМ за регистриране на общинската кабелна радиопрограма, която да се разпространява по кабел.
Уважаеми съграждани,
бъдещето на един град зависи преди всичко от волята и решимостта на неговите жители затова призоваваме  граждните да изкажат мненито си и да окажат регламентиран натиск върху общинските съветници, подкрепили решението.“