Пипи дългото чорапче, Карлсон и Вещицата поздравиха малките читатели на Библиотеката

Екипът на Регионалната библиотека „Партений Павлович” отново събра децата на Силистра на традиционния си библиотечен карнавал, посветен на 1 юни – Международният ден на детето и финала на учебната година.

Около 50 деца, облечени у дома в пъстри карнавални костюми, или предоставени от библиотеката, участваха в тържеството. Малките читатели се опитаха да се превъплътят в любимите си герои и някои го постигнаха доста успешно. Индианци, средновековни войници, пирати, вълшебници, приказни животни и цветя, принцеси и принцове и други, познати и непознати приказни герои се смесиха в тържество на детската фантазия.

Лично Пипи дългото чорапче, Карлсон, Вещицата и други приказни персонажи, назначени за случая на работа в Регионалната библиотека, ръководиха детското веселие.

Всички деца участваха в поредица от забавни литературни игри: „Познай гатанката”, „Скоропоговорка бързо ти кажи”, „Познай героя”, „Продължи нататък пословицата” и др. Карнавалът продължи с развлекателни състезания – надбягване с чували, носене на яйце в лъжица, дърпане на въже и др. Накрая, разбира се, имаше и много танци и нови запознанства. Празникът стана и сладък след разбиването на импровизираните пиняти, пълни с бонбони.