Писмени похвали получиха 48 служители на МВР в Силистра

Директорът на Областната дирекция на МВР в Силистра старши комисар Юлиян Караславов награди с „Писмена похвала” 48 служители на дирекцията за проявена бдителност, инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на поставените им задачи, съобщи пресцентърът на полицията. Отличията са присъдени и във връзка с утрешния професионален празник на българската полиция – 8 ноември, Архангеловден.

Сред наградените е началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Димо Василев, както и ръководителите на охранителни групи в районните управления в Силистра – главен инспектор Георги Георгиев, Дулово – старши инспектор Михаил Михайлов, Тутракан – старши инспектор Ивайло Цеков, а също и временно изпълняващият длъжността началник на сектор „Охрана на обществения ред и териториална полиция“ в областната дирекция главен инспектор Николай Маринов. Четирима експерти от Научно-техническата лаборатория към областната дирекция също получават наградата.

По предложение на районните началници са отличени 12 служители на група „Охрана на обществения ред” при РУ – Силистра, 8 полицаи от охранителния състав на РУ-Дулово и петима служители на РУ-Тутракан.

С „Писмена похвала“ са отличени и 14 разследващи полицаи от отдел „Разследване“ на дирекцията за постигнати високи резултати в професионалната дейност.

На 8 ноември – Свети Архангел Михаил, традиционно се отбелязва професионалният празник на българската полиция. Той е честван за първи път през 1924 г., като инициативата за отбелязването му е на софийския градоначалник о.з. подполк. Георги Кисьов. Тогавашният министър на вътрешните работи и народното здраве Иван Русев приема идеята и с одобрението на Софийския митрополит денят на Св. Архангел Михаил /21 ноември по стар стил/ става празник на полицаите. С решение на Министерския съвет, по предложение на Националния полицейски синдикат, традицията 8 ноември да се чества като професионален празник на българската полиция е възстановена през 1999 г.

2 thoughts on “Писмени похвали получиха 48 служители на МВР в Силистра

  1. Напишете имената на всички наградени! Заслужават да се знаят!

    Палец нагоре 1 Палец надолу 0

Comments are closed.