Плувци оглавиха Почетната десятка на спортистите за 2020 г.

Кметът д-р Юлиян Найденов награди Спортист №1 за 2020 г. Магдалена Пепегова

Кметът д-р Юлиян Найденов награди Спортист №1 за 2020 г. Магдалена Пепегова

В камерна обстановка заради превенцията от коронавируса община Силистра награди Почетната десятка на спортистите за 2020 г.

Кметът на общината д-р Юлиян Найденов, заедно с ресорния зам.-кмет Мария Недялкова връчиха отличията на състезателите и треньорите. През 2020 г. спортистите на Силистра са спечелили от държавни първенства 15 златни, 11 сребърни и 12 бронзови медали.

Кметът д-р Юлиян Найденов връчи грамота и почетната награда на Спортист №1 – Магдалена Пепегова от Плувния клуб „Доростол“ с треньор Христо Бончев. Втори в класацията е „колегата“ на младата плувкиня Христо Струмски със същия треньор. Трети в класацията е Йордан Цонев от СК „Армспорт Силистра“ с треньор Красимир Костадинов.

На четвърто място се нарежда Стоян Стоянов от Спортен клуб по самбо „Багаин“ с треньор Цветан Цвятков. Пета е Димитрина Петрова от СК „Армспорт Силистра“ с треньор Красимир Костадинов. На шесто място в класацията е Ванина Илиева от Стрелковия клуб „Снайпер 92“ с треньор Иванка Димитрова. Седма в класирането е Гергана Златева от СК по самбо „Багаин“ с треньор Неделчо Цвятков. На осмо място се класира Добромир Удрев от Спортния клуб за хора с увреждания „Доростол 2011“ с треньор д-р Иван Янев. Деветото място е за Гинка Дачева от СК „Снайпер 92“ с треньор Иван Касчийски. На десето място е класирана Даная Димитрова от СК по джудо „Багаин“, с треньор Цветан Цвятков.