Поетеса от Пловдив спечели национален конкурс в Силистра

Стихотворението „Споделено“ на поетесата от Пловдив Геновева Цан

Геновева Цандева
Геновева Цандева

Стихотворението „Споделено“ на поетесата от Пловдив Геновева Цандева бе отличено с първото място на приключилия в Силистра традиционен национален конкурс „Любовта е пиянство или пиянство от любов“. За девети пореден път организатор на поетичния конкурс бе местното литературно сдружение „Реката“ и общинската администрация. Общо 108 автори от България участваха в… тазгодишното издание на „Любовта е пиянство или пиянство от любов“, съобщи председателят на журито – силистренският поет Симеон Манолов.
Второто място бе отредено за стихотворението „Имане“ на друг известен автор от Силистра – Ивайло Терзийски, а третото място – за Елена Атанасова, която е също от Пловдив. Специалната награда на литературното сдружение „Реката“ – парична сума и грамота, пък бе връчена на поета с китара от Варна Владимир Стоянов за неговото стихотворение „Пеещо слово“. С поощрителни награди са отличени още 10 поети, добави Симеон Манолов.

Бел. на ред. В следващите няколко дни ще публикуваме стихотворенията на Геновева Цандева, Ивайло Терзийски и Елена Атанасова в секцията на Паралел44 за литература и изкуство „Златен клас“.