Пожарникари спасиха котка в Силистра

Пожарникари от Силистра са спасили домашна котка, която попаднала в беда, съобщиха вчера от местната полиция. Случката се разиграла в понеделник по улица „Раковски“ в дунавския град.

Котка
Котка

Пожарникари от Силистра са спасили домашна котка, която попаднала в беда, съобщиха вчера от местната полиция… Случката се разиграла в понеделник по улица „Раковски“ в дунавския град. Сутринта котето излязло в двора на къщата, за да се облекчи, но се покатерило на близкото дърво и за негово нещастие се заклещило. На помощ се притичала стопанката на животинчето, но и тя не могла да го свали от дървото. „Първо го викаше по име, после опита да го примами с храна, но все неуспешно“, разказаха нейни съседи. Едва след като станало ясно, че няма да може сама да се справи със ситуацията, стопанката на котката се обърнала за помощ към дежурните огнеборци. Те притигнали с пуснат буркан, но без сирена и опънали стълбата под дървото. Един от пожарникарите се покатерил и прибрал обратно котето.

„Подобна случка ни е за пръв път, трупаме опит, но важното е, че помогнахме на котето и жената“, шегуваха се вчера силистренските огнеборци.