Позиция на БСП-Силистра: За официалния сайт на общината и усвояването на европейските средства

Уважаеми читатели, предоставяме в пълен вариант официалната позиция на БСП-Силистра, разпространена днес и обявена в присъствието на местни и национални медии


Уважаеми читатели, предоставяме в пълен вариант официалната позиция на БСП-Силистра, разпространена днес и обявена в присъствието на местни и национални медии в дунавския град.
Позицията на БСП-Силистра е с незначителни редакторски намеси.

***

Позиция на БСП-Силистра във връзка с използването на официалния сайта на общината за политическа агитация и усвояването на европейски средства по оперативните програми за мандат 2011-2015 година

Днес, 1 юли, 2015 година, от 11 часа, бе проведена пресконференция на председателя на ОбС на БСП – Силистра Георги Кирилов, ръководителя на Групата съветници от БСП – Надежда Бобчева, и председателя на МО в БСП и медиен секретар на ОбС на БСП Боян Димов. Темата – „Провалът на Община Силистра в усвояването на средства по оперативните програми за мандат 2011- 2015 година“.

Във връзка с публикация на официалния сайт на Община Силистра, в която е отразена среща на кметове на общини, избрани от ПП ГЕРБ с Манфред Вебер, ОбС на БСП – Силистра изразява следната позиция:

Ние, социалистите от община Силистра, изразяваме своето искрено възмущение от използването в навечерието на предстоящите избори за местна власт на официалния сайт на община Силистра за политическа агитация в полза на ПП ГЕРБ. Внушението, което се прави, „че е важно за развитието (гражданите) да гласуват за демократи, за ЕНП, за ГЕРБ, защото когато дойдат на власт комунистите винаги следват проблеми и катастрофи“, направено от Манфред Вебер, е най-малкото неуместно, когато се касае за Община Силистра.

– Неуместно, защото точно при управлението на общината в мандата на ПП ГЕРБ и кмета д-р Юлиян Найденов изпълнението на проекта за т.нар. воден цикъл много закъсня, неговата реализация среща множество проблеми, като резултат от неправилно планиране и подготовка. С тревога констатираме, че Община Силистра не разполага с нужните средства за неговото изпълнение, като ще припомним, че на проведеното през м. юни 2015г. заседание на УС на Фонд ФЛАГ искането за финансова помощ от страна на общинска администрация беше частично удовлетворено – от исканите 10 млн. кредит, Община Силистра получи само 4.5 млн. лева. Към момента не е получен и очакваният безлихвен кредит от Министерството на финансите в размер на допълнителни 10 млн. лева, нито безлихвения заем от близо 3 млн. лева за изплащане на наложените финансови корекции за неправилно изпълнение на проекта.
– Неуместно, защото проблемите с усвояването на европейски средства се дължат на ниския административен капацитет на Община Силистра и на липсата на визия за развитие от общинското ръководство, което за пълен управленски мандат от 4 години пред Общинския съвет не ни представи Управленска програма за развитие! Може би най-точната оценка за административния капацитет на водената от ПП ГЕРБ общинска администрация дава Министерство на регионално развитие и благоустройството, което през м. юни 2015 г. определи бюджет от едва около 18 млн.лева за целия седемгодишен период на действие на новата Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020, като постави Община Силистра на предпоследно място сред градовете- областни центрове, като пред нашия град са общини като Дупница, Гоце Делчев, Казанлък и др.
– Неуместно, заради сериозните проблеми при изпълнението на европейски проекти с процедурите за провеждане на обществени поръчки. Длъжни сме да припомним, че във връзка с проведени обществени поръчки на Община Силистра са наложени глоби в размер на близо 5 млн. лева, които са за сметка на общинския бюджет.

Ние, социалистите от Община Силистра, настояваме да се спре с грубата политизация на общинската администрация!

Припомняме на д-р Найденов, че общинската администрация е призвана да работи в интерес на гражданите и общината, а не като негов собствен политически ПР. Настояваме за спазване на професионални стандарти от ръководството на общината, за да се спре свободното падане на общината в класацията за усвояване на средства от различните европейски програми, защото само в рамките на един мандат Силистра губи 24 позиции и изпада от групата на „отличниците“ в тази на „средняците“.

БСП-Силистра

35 thoughts on “Позиция на БСП-Силистра: За официалния сайт на общината и усвояването на европейските средства

 1. Принципен въпрос, по който имат моята подкрепа. Официален сайт е недопустимо да се превръща в ПР за отделна политическа сила
  Това, което правят герберите и кмета е висша наглост

  Палец нагоре 38 Палец надолу 9

  1. Това не е ли долнопробна политическа реклама на служебно командирования по партийна линия екскурзиант? За един провален кмет питам.

   Палец нагоре 26 Палец надолу 5

  2. Не знам наглост или простотия е това, но със сигурност е висша форма на простотия на официален сайт да правиш партийна пропаганда

   Палец нагоре 32 Палец надолу 6

 2. Точно и ясно! И категорично! Тия съвсем се забравиха!

  Палец нагоре 30 Палец надолу 4

 3. Много грозна постъпка на чиновниците в общината, които в работно време правят партийна пропаганда, вместо да служат на всички граждани на общината, без оглед на политическите им пристрастия

  Палец нагоре 32 Палец надолу 3

 4. И ква стана тя? нали бяха отличници по усвояване на европейски средства? Май ги усвоиха, ама за джобовете им, Голяма кражба хора, голямо нещо

  Палец нагоре 33 Палец надолу 4

  1. И това е само върха на айсберга.

   Палец нагоре 17 Палец надолу 3

 5. то4но описано но ми се иска да се провери погребалното на оп обреди как негова палава служителка излиза по всяко време на работния ден

  Палец нагоре 14 Палец надолу 3

 6. БСП Силистра е организация ,кожято е частна собственост на хора като Г.Балушев,Иво Андонов чрез сина му Георги Кирилов,.Странно защго преди Иво Андонов си отрече от истинката си фамилия Манчев и се прероди в Андонов сего синът му стори съъщото като вместо Андонов стана Кирилов?? Защо ли? Оставям на този въпрос да си отговорят гражданите на Силистра и най-вече онези,които все още вярват,че БСП е партията на онеправданите! Пъръво на този въпрос е необходимо да отговори новия председател на БСП-Силистра Георги Кирилов-Андонов-Манчев. Искат да скрият нещо укорно и позорящо ги или по други причини?

  Горещ. Вашето мнение? Палец нагоре 28 Палец надолу 30

  1. Много сте жалки, щом ПР на герберите само това измислиха и вие като папагали повтаряте. Доволни ли сте от ръководството на общината? Не! Тогава защо не признаете, че е време да се прекрати експеримента герб?

   Палец нагоре 26 Палец надолу 9

  2. Господине!

   Не знам дали БСП са боклуци или не ама това е общински официален сайт и „ПР–ката“ Пейчева да се изнася от там!

   Как е възможно да се ползва сайт на община за политическа пропаганда?!

   аз също не харесвам БСП и никога няма да гласувам за тях, не ме вълнува кой стои зад това, но казаното и написаното от тях е ФАКТ и то неуспорим!

   Палец нагоре 24 Палец надолу 4

  3. Кой размахва пръст на ГЕРБ! Я да видим:
   Георги Кирилов-Андонов-син на предишният кмет и мазно устремен към по-добър пост от сегашният
   Боян Димов-зет на Караколеви-много дърдорене и никакви възможности
   Светлана Великова-„мълчанието“. Никога за нищо няма открита позиция,договаря се с всички за да лапа пари а колко хора изгоряха покрай нея
   ХОРА БЕЗ НИКАКВА ХАРИЗМА И БЪДЕЩЕ В КАКВАТО И ДА Е СФЕРА НЕ Е ЧЕСТНО ДА СА КОРЕКТИВ
   Сигурно няма да ми допуснат коментара на бял свят, но това няма да ме спре, нито пък мисленето на много хора като мен!

   Палец нагоре 17 Палец надолу 10

   1. Те станаха много ,бе.
    Георги Кирилов, Надежда Бобчева, Светлана Великова /коя е пък тая/, Боянчо Караколев/ тоя да не е син на даскала Караколев/, Георги Балушев.

    Защо забравихте вечната общинска съветничка от БСП – Нели Стоилкова- Библиотекарката.
    Какво са ви криви тия хора.

    Палец нагоре 4 Палец надолу 1

  4. Как частна собственост. Толкова ли са богати тия две фамилии…
   Какво имат свое освен по един апартамент…

   Палец нагоре 0 Палец надолу 2

  5. Защо месите Г. Балушев. Той е добър човек…

   Палец нагоре 3 Палец надолу 2

   1. Добряяяякккк е Балушко казваш,а? Памук човек, пластелин, захарно петле. Дай да го цуням беееее този добър чичо Балушко

    Палец нагоре 0 Палец надолу 1

 7. Абе, Георги голям си тъпак!

  Палец нагоре 12 Палец надолу 14

 8. Когато липсват аргоменти простащината излиза на преден план и почва да ръси епитети от рода на глупак,простак и прочие. Първо проверете това за което питам и тогава сочете с пръст,защото древните гърци казват:не сочи с пръст останалите пръсти сочаг към тебе.Ха дапно поумнееш поне малко и да признаеш вождчето ви е твърде последствено!

  Палец нагоре 10 Палец надолу 11

  1. Бързал си ,Гошко. Прочети твоето творение тук и го сравни с онова,което е излязало изпод твоите пръсти.

   Когато липсват аргУменти , простощината излиза на преден план и започва да ръси епитети от рода на глупак, простак и прочие. Първо проверете това , за което питам, и тогава сочете с пръст,защото древните гърци казват да не сочиш с пръст,защото останалите пръсти сочат към тебе. Ха, дано поумнееш поне малко и да признаеш, ЧЕ вождчето Ви е твърде поСредствено.
   Георги думичките простак и глупак са съществителни ,а не прилагателни имена.
   Ти не цитираш древните гърци.Тогава двоеточието е излишно.
   Дума последствено не ми е позната.

   Палец нагоре 2 Палец надолу 1

   1. Прочети простащината.

    Палец нагоре 2 Палец надолу 0

 9. Крайно време е да спрат да ни занимават с вътрешнопартийните проблеми на БСП и още повече с чувствата на бездушната им организация! И на която и да е партия (засега това си позволяват предимно БСП)! Аз лично не се вълнувам дали е накърнена представата им за честност или не! Медиите трябва да се уважават, ако човек е решил да им отделя от времето си всеки ден, но и медиите трябва да уважават времето на всеки свой читател и да държат на своята обективност като не се политизират, да не ни ангажират с партийни проблеми, а да съобщават новини като тази за най-красивият дунавски парк например, която не знам защо Паралел 44 пак изпусна…Изводите са за мен и за тези, които ще прочетат това…

  Палец нагоре 14 Палец надолу 14

  1. той парка, че е красив красив е – ама само това ли успяха да, спретнат за да отбележат 145 годишнината му – е това наричам аз наглост – в Тутракан рокаджии пеят, 4 000 души събират, на живо ще ги предават по телевизията – а ние събрахме родителите на децата, дето пеят и танцуват и отбелязахме празник – оценка 0 за организацията на празника в Силистра

   Палец нагоре 32 Палец надолу 2

   1. 4000 ги събират с 20000 бюджет,а наще искат без пари

    Палец нагоре 9 Палец надолу 0

 10. Всъщност, когато дойдат комунистите на власт, винаги става мазало. А.К.А. Гледай Гърция. Сега обаче ще помоля цитата от г-н Манфред Вебер да бъде посочен в оригинал, да видим откъде е взет, пред кого е казан. И още нещо – вие от БСП що се обиждате на комунисти, нали сте модерни европейски социалисти, кви комунисти ви подгониха. Или си се разпознавате? Ако да – да напомня, че комунистическият режим е обявен за терористичен и престъпен от Народното събрание.

  Палец нагоре 16 Палец надолу 18

 11. Темата – „Провалът на Община Силистра в усвояването на средства по оперативните програми за мандат 2011- 2015 година“.

  Сиреч – малко крадете ние можем повече! Вън крадливия Найденов от общината – ние ще си назначим отново крадливия Андонов, ъъъъъ таковата Георги Кирилов!

  „защото само в рамките на един мандат Силистра губи 24 позиции и изпада от групата на „отличниците“ в тази на „средняците“.

  Да, бяхме отличници по крадене при Андонов – сега не крадете със същите темпове! ИЗЛАГАТЕ СЕ! Найденов стегни се бе – гербаджия си не се излагай!

  Как беше тая кметската:

  „Кради, кради, пари не му мисли,
  дедо Господ се обърнал настрани …“

  http://www.youtube.com/watch?v=_IH4mf_rlWc

  Видеото е показателно за всичко, което направиха кметовете на Силистра за 25 години!
  Партокрация майна!

  Палец нагоре 16 Палец надолу 5

  1. Колко си точен,господин Смех.Калко си точен и прям. Браво !..
   Аз не познавам хората на снимката. нали знаеш Странджата е стар и болен човек.Скоро ще остане на грижата на Бръчков.
   Това,хората на снимката, са младоци. Особено момите. Вие младите наричате,както казват и някои хъшове,които посещават кръчмата ми, мацки хубавите моми. Гиздави са Смех.
   Ще те помоля да ми кажеш само коя е оная жена отсреща русолявата,с очилата. Бре аз май съм я срещал във вашия град. Абе тя не е ли оная,която вървейки по пътя си приказва тихо,тихо. Шепне си,джанъм.Какво си декламира тази жена. Да не би да си припомня стихчетата на приятеля ми Христо -сина на бай Ботьо от Калофер за връсника ми дядо Славейков :“ Не пей ми се,не смей ми се. От днес ще да блея … Ти ще прощаваш,Смех,око не го издексламирах точно,Но що да сторя. Наболява ме старата рана,що получих в битката в Балкана.
   Пък и момчетата са левенти. Ех,да беше жив Панайот, щеше да ги покани в четата си.
   Тоя път ще минем покрай Силистра, до пристанището на ферибота.
   Не обаждай на пазвантите,за да не ни причакат нейде до Сребърското блато…Оттам ще е пътят ни,за да си вземем за храна няксои пеликанче..
   Хайде със здраве ,добрий ми Смех…
   Да прощаваш, а кой е байрактаря. Зер Попчето,което току -що дойде в кръчмата ми ,пак избъбри ,че КОМАНДА искало да бъде…

   Палец нагоре 2 Палец надолу 1

 12. Да не забравяме кой продаде /срещу много високи комисионни/ най апетитните общински имоти на Явор.

  Палец нагоре 6 Палец надолу 3

  1. То Бог знае. И Бог не забрае.Той си знае работата.Чуждото пресяда на гърлото и там си остае.Не бързай. .. Скоро ще научиш що Бог е решил.

   Палец нагоре 1 Палец надолу 0

  2. То има и други „видни“ силистренци сдобили се по съмнителен начин с апетитни имоти в центъра на градът по това време. По въпросната сделка имаше и решения май на съда в полза на общината, но и до ден днешен тя не си е потърсила правата. Противно на очакваното общината направо подари на лицето с преуспелите деца (милионерчета) – т. нар стефан обувката ( бивш депутат и вожда на гробаджийската сган в областта) и още от площа на центъра на градът.

   Палец нагоре 4 Палец надолу 0

 13. А какво стана с другаря Кутев?! Май вече е извън борда на столетницата, че …той спинът не прощава и се предава по наследство в БСП.

  Палец нагоре 6 Палец надолу 6

  1. Че нали и ти си спинозен по наследство. Скоро ще почувстваш коварството на тая болест.

   Палец нагоре 1 Палец надолу 1

 14. Само за протокола – тия от БСП не са ли наследниците на БКП, които на времето подкрепяха най-големия враг на България, който се нарича русия … !?!?

  Палец нагоре 9 Палец надолу 5

  1. Забравил си Чингис хене, че аз напердашах оная орда ,татарската ,и я прогоних отвъд Дунав. Ти що щеш тук по нашите земи. Върви си в пущинаците на Изтока. Или си дошел да дириш костите на прадедите си.Бягай ,докато не съм тръгнал от Търновграда .

   Палец нагоре 1 Палец надолу 5

   1. Името на никнейма ми е взето от историческа личност. Не съм, Чингис Хан и не се мисля за него. Ако се мислех за него, или пък някой цар това щеше да бъде проблем!
    А Вие, след като плюете под коментара ми, предполагам че подкрепяте русия.
    Ами вървете си там 🙂 На България не и трябват русофили а Русофоби. Не трябва да подкрепяме най-големия враг на България. Не бива да се подкрепя тази империя на злото !!!

    Палец нагоре 3 Палец надолу 3

    1. Жалко. Аз те насочвам към прародината ти. Там,откъдето е тръгнал този хан и ордите му.
     Подсъзнанието ти те тласка към избора на това име.Или си наследник на татари, или като човек с потиснато самочувствие търсиш гръмки имена , за да излезеш от състоянието,в което си изпаднал.Представяш си,че наистина си оня голам завоевател и тиранин,окъпал земята в кърви.И ката такъв можеш да налагаш мнението и чувствата си над останалите. Но не е така,Чингис хане.
     Ваше ханство,Чингис,бил съм в много страни и на изток, и на запад. Ял съм от хляба им, сърбал съм и от попарата им. Защо да мразя Русия. Защо да мразя Германия. Да мразя ли Франция и Англия,които ни натрапиха ужасния Ньойски договор.И днес теглим от това. И тях не мразя,заради големите имена,свързани с културното им наследство.Не мразя и Наполеон ,напоил богато земята на Европа и Африка с кърви, защото и той има принос за развитието на европейските народи.
     А Чингис,твоят любимец, е оставял само кървави потоци,развалини и пепелища след себе си.
     Аз избрах името на Ивайло,защото той наистина е успял да мобилизира българския народ и да прогони татарите отвъд Дунав в онова далечно време. Ти ме предизвика за това.
     Добре е да оставим хората да си обичат или недолюбват дадена страна. Защо да им натрапваме нашите чувства. Понеже искаш да правиш това , си позволих да ти напомня откъде идва любимия ти татарин / някои автори твърдят че е монголец/ Чингис хан.
     Бъди здрав !..

     Палец нагоре 0 Палец надолу 4

Comments are closed.